150 alumnes del Torre Vicens, el Castell dels Templers, el Maria Rúbies i el Josep Lladonosa participen en la V cursa escolar de mobilitat de Lleida

20161004-cursa-ile-instituts

Descarregar comunicat amb resultats (PDF)

  • En mobilitat urbana, la bici és un mitjà competitiu, guanyant en tres dels trajectes i quedant només 5 minuts per darrera del cotxe en la quarta ruta.
  • El trajecte amb cotxe privat ha resultat 4 vegades més car que amb el bus i suposa el doble d’emissions de CO2 i de partícules PM10 i i el triple d’emissions d’òxid de nitrogen.
  • Aquesta activitat, organitzada per l’ATM de Lleida i l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, se celebra per cinquè any consecutiu a la ciutat de Lleida en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

 

142 alumnes dels Instituts Torre Vicens, Castell dels Templers, Maria Rúbies i Josep Lladonosa que participen en el programa Agenda 21 de l’Ajuntament de Lleida; han participat aquest dimarts en la cursa de mitjans de transport escolar que ha organitzat l’ATM de Lleida conjuntament amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i l’Ajuntament de Lleida i, que per cinquè any consecutiu s’emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
L’objectiu d’aquesta activitat és treballar de forma pedagògica i amena les avantatges dels mitjans més sostenibles per desplaçar-nos per la ciutat. Per aquest motiu la cursa ha sortit des de cada centre fins a la plaça Sant Joan, amb els diferents mitjans de transport: a peu, en bici, en bus i en vehicle privat. Un cop arribats allà, s’ha realitzat una comparativa dels diferents mitjans en el temps utilitzat, els diners invertits i les emissions de gasos contaminants provocades. A la plaça Sant Joan la directora de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Ma. Dolors Tella; la directora d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, el Regidor de l’Ajuntament de Lleida de Promoció i gestió de l’hàbitat urbà i rural i la sostenibilitat, Félix Larrosa, i representants de la PTP i l’ATM han rebut els participants als quals se’ls ha comunicat els resultat de les proves. Els alumnes també han participat en un parc d’educació viària instal•lat a la plaça Sant Joan.

També s’ha organitzat un taller d’inspecció tècnica de bicicletes per als participants de la cursa que han competit en bicicleta.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    -->