20161004-cursa-ile-instituts

Descarregar comunicat amb resultats (PDF)

  • En mobilitat urbana, la bici és un mitjà competitiu, guanyant en tres dels trajectes i quedant només 5 minuts per darrera del cotxe en la quarta ruta.
  • El trajecte amb cotxe privat ha resultat 4 vegades més car que amb el bus i suposa el doble d’emissions de CO2 i de partícules PM10 i i el triple d’emissions d’òxid de nitrogen.
  • Aquesta activitat, organitzada per l’ATM de Lleida i l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, se celebra per cinquè any consecutiu a la ciutat de Lleida en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

 

142 alumnes dels Instituts Torre Vicens, Castell dels Templers, Maria Rúbies i Josep Lladonosa que participen en el programa Agenda 21 de l’Ajuntament de Lleida; han participat aquest dimarts en la cursa de mitjans de transport escolar que ha organitzat l’ATM de Lleida conjuntament amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i l’Ajuntament de Lleida i, que per cinquè any consecutiu s’emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
L’objectiu d’aquesta activitat és treballar de forma pedagògica i amena les avantatges dels mitjans més sostenibles per desplaçar-nos per la ciutat. Per aquest motiu la cursa ha sortit des de cada centre fins a la plaça Sant Joan, amb els diferents mitjans de transport: a peu, en bici, en bus i en vehicle privat. Un cop arribats allà, s’ha realitzat una comparativa dels diferents mitjans en el temps utilitzat, els diners invertits i les emissions de gasos contaminants provocades. A la plaça Sant Joan la directora de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Ma. Dolors Tella; la directora d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, el Regidor de l’Ajuntament de Lleida de Promoció i gestió de l’hàbitat urbà i rural i la sostenibilitat, Félix Larrosa, i representants de la PTP i l’ATM han rebut els participants als quals se’ls ha comunicat els resultat de les proves. Els alumnes també han participat en un parc d’educació viària instal•lat a la plaça Sant Joan.

També s’ha organitzat un taller d’inspecció tècnica de bicicletes per als participants de la cursa que han competit en bicicleta.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario