Search

Anàlisi d’un servei: Bus urbà de Sabadell (tronc comú: L1-L2-L3)

Bus urbà de Sabadell

jul. 04 2024

jul.

04

2024

FITXA TÈCNICAESTRELLES ATORGADES: 5/5
Operador: Transports Urbans de Sabadell (TUS)Cobertura horària i freqüència: 5/5
Tipus de servei: UrbàPuntualitat: 4/5
Amplitud horària:
Feiners: 4.25 a 23.15 h (161 expedicions)
Dissabtes: 4.57 a 23.15 h (103 expedicions)
Festius: serveis amb línies diferenciades
Vehicles: 4/5
Cadenciat: No, però la combinació dels horaris de les tres línies dona una freqüència propera als 5 minuts en el tram comúParades: 5/5
Intermodalitat: FGC (3 punts d’intercanvi), Rodalies Renfe (2 punts d’intercanvi), busos interurbansInformació estàtica: 5/5
Informació a bord: 5/5
Vehicles adaptats a PMR?Web/App: 5/5
Tarifació: Integrat a l’ATM (zona 2C). Títols propis i tarifació social localIntermodalitat: 5/5
Data de la visita: 04/03/2024. 42 circulacions avaluades.

Una de les dificultats a què s’enfronten els operadors del servei de transport públic de ciutats mitjanes és de conjugar la prestació de servei als barris amb una freqüència raonable en els trams centrals. TUS, l’operadora del servei de Sabadell, ha resolt aquest repte amb la creació de troncs centrals en què coincideixen algunes línies, amb horaris coordinats que donen una bona freqüència (propera als 5 minuts a les hores de major demanda).

En la nostra visita el servei es prestava indistintament amb vehicles híbrids i convencionals, tots ells de pis baix i adaptats a PMR. Les parades disposen d’horaris clars, un plànol de la xarxa i pantalla amb informació online del servei. La majoria disposa de marquesina. L’estat de conservació és molt bo.

La pàgina web permet accedir als horaris de forma molt fàcil, i inclou un sistema de geolocalització dels punts de parada amb enllaç als temps reals de circulació. L’app inclou horaris, informació sobre incidències i selecció de parades preferides. No està prevista la venda de títols de transport online, però hi ha una àmplia xarxa de punts de venda presencial fàcilment localitzable.

Tarifa integrada ATM (zona 2C), tarifació social local de l’Ajuntament de Sabadell (inclou gratuïtat per a determinats col·lectius) i gamma completa de títols propis. També hi ha la possibilitat d’adquirir el bitllet senzill a bord (1,70 €).

També et pot interessar...