Search

La PTP demana no condicionar les millores de la mobilitat al Districte 1 a la implementació de l’àrea verda

gen. 09 2018

gen.

09

2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

L’entitat mostra preocupació pel retard en la implementació de l’àrea verda i demana desencallar-la

Considera que el calendari de desplegament de l’àrea verda no pot condicionar millores bàsiques per a la mobilitat al districte

[/vc_column_text][vc_separator border_width=”4″][vc_column_text]La PTP del Barcelonès Nord mostra preocupació per l’ajornament de la regulació del pla de regulació d’aparcament al districte 1 de Badalona que comportava la implementació de l’àrea verda i millores en la mobilitat. Tot i que l’Ajuntament anunciés la posada en marxa a principis de 2018, ni s’ha modificat l’ordenança de circulació ni tampoc s’han incorporat les noves tarifes (blava platja, resident etc.) als preus públics per l’any 2018. Per tant, des de la PTP s’entén que el procés pot ser més llarg i la implementació de l’àrea verda no és immediata, com s’havia proposat des del govern.

En aquest sentit l’associació Promoció del Transport Públic considera que l’ajornament és una mostra de què les polítiques de mobilitat no són prioritàries a l’Ajuntament. Cal recordar que amb l’anunci de posada en marxa de l’àrea verda s’han fet fins i tot reunions informatives amb entitats i AVV, pel que ajornar la posada en servei pot generar dubtes i inseguretat. El fet que el Govern vinculés a la regulació d’aparcament algunes millores en la mobilitat al districte 1 fa témer l’ajornament d’aquestes sine die.

Es considera que més enllà de la regulació de l’aparcament, la implementació d’aquestes mesures són totalment necessàries al districte 1 per l’ús que s’hi genera (de residents i no residents) en concentrar equipaments i punts d’interès a nivell local i supralocal.

Entre les mesures a implementar destaquem:

  • Incorporació de reserves d’estacionament de motocicleta en calçada, per baixar-les de la vorera, garantint espai suficient pel vianant. El pla en contemplava una cinquantena de noves.
  • Creació d’àrees públiques DUM (distribució urbana de mercadereries) per garantir que les càrregues i descàrregues es puguin fer de manera eficient i mantenint els nivells de servei a la xarxa bàsica.
  • Pacificació de carrers on s’hi concentra trànsit veïnal (p. Ex. Jacinto Benavente a Canyadó, Pg Marítim a Casagemes o Plaça de Roca i Pi al Centre).
  • Replantejament de seccions de carrers en zones amb poc espai de vianant o calçades estretes. L’objectiu és garantir el pas segur dels vianants i/o la circulació dels vehicles d’emergència i serveis.
  • La implementació de part de l’eix ciclable bicivia Central al carrer Alfons XIII i Francesc Macià entre c/ Ponent i Av Ignasi Loiola. Implementació d’una solució al eix bicivia litoral entre Av Ignasi Loiola i Av Martí Pujol.

La PTP considera que la prioritat ha de ser retornar als vianants el passeig Marítim en el seu tram de Casagemes abans de l’inici la temporada de platges. Es recorda que aquest tram té una secció indecent: voreres estretes de menys de 0,80 cm i dos cordons d’aparcament amb una rotació molt baixa.

Per la PTP la vinculació d’aquestes actuacions de millora de la mobilitat a la regulació d’aparcament és una mostra de l’escàs impuls a les actuacions a favor de la mobilitat sostenible a la ciutat. Mentre els processos d’adjudicació de reurbanitzacions van avançant a bon ritme,  en 3 anys de mandat els resultats en polítiques de mobilitat han estat mínims. Cap quilòmetre de carril bici i bus i la pacificació d’un sol carrer, són els resultats de les actuacions de millora de la mobilitat a 18 mesos de final del mandat.

Recordem que totes les millores que es reclamen (augmentar la superfície destinada per a vianants, el creixement de la xarxa ciclable, una distribució urbana de mercaderies ordenada) són objectius estratègics del Pla de Mobilitat Urbana que, recordem, va ser aprovat en el seu moment per tots els grups del Ple Municipal de Badalona.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”4″][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2F20180109-%25C3%2580rea-verda-districte-1-Bdn.pdf||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...