Search

Us compartim aquesta iniciativa que ens han fet arribar els nostres companys de l’EPF. Es tracta d’una proposta on es posa en el focus la necessitat de connectar les capitals europees mitjançant trens d’alta velocitat (HSR) per fer els viatges més ràpids, còmodes i sostenibles.

Si bé és cert que no només les capitals han d’estar connectades, sí que compartim la visió del què ens aporten aquestes connexions, com ara la reducció significativa dels temps de viatge en comparació amb cotxes i avions, a més de reduir les emissions de carboni i la contaminació associada als aeroports. Tot i això, actualment només 6 dels 27 països de la UE tenen connexions locals de HSR, i les connexions entre diferents ciutats són poc comunes.

Per abordar aquesta situació, s’ha llançat una Iniciativa Ciutadana Europea per demanar a la Comissió Europea que s’impliqui i faci possible la construcció d’aquestes connexions ferroviàries. Si s’aconsegueixen recollir almenys 1.000.000 de signatures de ciutadans de la UE, la Comissió Europea haurà d’adherir-se a aquest objectiu.

Podeu trobar més informació a la seva pàgina web: https://www.connect-capitals-hsr.eu/