Search

La PTP col·laborarà amb el Col·legi de Camins i l’AMB en un projecte de cooperació internacional amb l’Àrea Metropolitana de San Salvador per tal de promoure la mobilitat sostenible, inclusiva i segura a la capital d’El Salvador

juny 14 2019

juny

14

2019

L’associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) fa un pas endavant en el compromís social a través de la col·laboració activa de la promoció de la mobilitat sostenible més enllà de les nostres fronteres. El passat dimarts 11 de Juny es va presentar a la seu del Col·legi d’Enginyers i Enginyeres de Camins el projecte de cooperació amb l’Àrea Metropolitana de San Salvador, juntament amb l’AMB i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) amb la voluntat d’assentar les bases per contribuir a dibuixar i fer realitat, entre tots, una mobilitat metropolitana, a la capital del Salvador, molt més segura i sostenible.

El projecte s’orienta a contribuir a l’actualització i implementació d’una política pública de mobilitat urbana sostenible a partir d’estratègies i accions encaminades a afavorir el dret a la ciutat. Més concretament, es tractarà d’actualitzar la Política de Mobilitat Urbana Sostenible, equitativa i segura, de la Àrea Metropolitana de San Salvador, El Salvador. Durant la jornada es varen descriure les condicions i reptes del projecte, entre els quals es destaca la identificació i priorització de les estratègies per impulsar una nova política de mobilitat urbana per a l’Àrea Metropolitana de San Salvador, basada en la integració dels diferents modes de mobilitat i la incorporació d’enfocaments de gènere, diversitats, sostenibilitat, drets i d’adaptació al canvi climàtic. La responsable de cooperació de l’AMB, Maria Peix, va emfatitzar el repte que suposa ”enfortir els processos de formació i capacitació dels continguts de la política de mobilitat urbana sostenible dirigits a personal tècnic de San Salvador” i de la importància del transport públic com a vector fonamental per tal de “garantir els drets al conjunt de la ciutadania”

En el marc d’aquest projecte, la PTP col·laborarà en el seguiment, mestratge i acompanyament del personal tècnic dedicat al projecte. Segons el responsable del Col·legi de Camins, el Carles Conill, la col·laboració de la PTP s’orienta a compartir “l’amplia experiència d’activisme en defensa de la mobilitat sostenible” i “la contrastada qualitat tècnica tant de l’oficina tècnica com dels seus col·laboradors”.

Per iniciar el projecte, el Col·legi de Camins ha obert un procés de selecció d’un coordinador pel projecte. Des de la PTP es convida als Enginyers de Camins col·legiats o pre col·legiats interessats que s’inscriguin en el següent enllaç:

 

https://www.camins.cat/events/participa-al-projecte-de-cooperacio-amb-larea-metropolitana-de-san-salvador/

https://www.camins.cat/wp-content/uploads/2019/06/Convocatoria-San-Salvador.pdf

També et pot interessar...