Search

Conferència “Park & Ride: baules del transport públic”

gen. 16 2019

gen.

16

2019

La PTP ha assistit a la jornada “Park & Ride: baules del transport públic” organitzada per la Fundació Cercle d’Infraestructures, el Fòrum Empresarial del Llobregat i l’Hospitalet i BCN Factory. En la seva presentació, el president de la PTP, Ricard Riol Jurado, ha fet una reflexió sobre el pes del “park & ride” a les polítiques del transport públic insistit en la necessitat de planificar un reforç de la xarxa de transport públic com a mesura principal i necessàriament prèvia.

[pdf-embedder url=”https://nou.transportpublic.org/wp-content/uploads/2019/01/20190116-forum-baixllobregat.pdf” width=”600″]

Descarregar presentació (PDF, 2,8 MB)

 

Conclusions:

  1. És convenient coordinar i crear sinèrgies entre el transport individual, sigui privat o compartit, de turisme o de dues rodes; i el transport col·lectiu, sigui tren o bus.
  2. Els P+R clàssics (1 turisme al dia per plaça) generen pocs usuaris al transport públic i requereixen de l’existència d’una xarxa de transport públic competitiva. Potenciar aquesta xarxa en freqüència i rapidesa ha de ser la màxima prioritat, perquè els P+R en són subsidiaris.
  3. Els P+R d’èxit tenen bona connectivitat per carretera i enllacen amb un transport públic competitiu.
  4. L’antic concepte de P+R basat en el turisme privat individual és molt car d’estendre, on era fàcil ja s’ha implantat.
  5. Cal l’ocupació de places de P+R estigui vinculada a l’ús del transport públic (bona experiència Cercaparking i aparcaments d’intercanvi AMB P+R).
  6. Els P+R han d’incorporar els sistemes de la nova mobilitat basats en més rotació (carsharing i ridesharing), més usuaris (carpooling) o vehicles lleugers (bicicleta, bicicleta elèctrica, VMPs…)
  7. Cal aprofitar les noves oportunitats que generaran els nous intercanviadors i línies en projecte on es poden generar noves centralitats.
  8. Estudiar la gestió com a P+R dels aparcaments existents als centres comercials i d’oci, que es troben infrautilitzats de dilluns a divendres, i es troben propers a estacions i intercanviadors.

També et pot interessar...