Search

La PTP celebra l’inici de les obres d’ampliació del carril-bus de la Diagonal

nov. 19 2020

nov.

19

2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

L’actuació permetrà millorar la seguretat i velocitat comercial del transport públic en un dels trams amb major nombre de circulacions d’autobusos. L’actual carril-bus, d’amplada absolutament insuficient, és un punt negre de la xarxa urbana reservada. 

En paral·lel, l’Ajuntament senyalitzarà properament dobles carrils bus a tota la Gran Via i a la sortida per la Diagonal, ajudant a endreçar les línies metropolitanes i millorant la velocitat comercial de tot el servei.

La PTP reclama que aquesta sensibilitat per l’autobús s’estengui a totes l’acció municipal, i que les actuacions de vianització que es realitzin, absolutament convenients, es facin sense perjudici del servei de transport públic de superfície. 

Considerem aquesta actuació com un pas previ a la tramviarització del tram Glòries – Francesc Macià, que permetrà dotar a la Diagonal d’un transport públic amb millors prestacions, capacitats i temps de recorregut.

[/vc_column_text][vc_separator border_width=”4″][vc_column_text]L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per millorar l’amplada del carril bus de la Diagonal entre Francesc Macià i el carrer Roger de Llúria. Les obres permetran passar dels 2,70 m. actuals per sentit fins als 3,10 m., permetent una circulació molt més ràpida i segura.

Cal recordar que la PTP va elaborar un estudi que posava de manifest la insuficiència de l’amplada d’aquest carril, que obliga a l’autobús a circular envaint el carril contigu i sense cap distància de seguretat. Els estàndards acceptats internacionalment estableixen en 3,10 l’amplada mínima per a una adequada circulació.

També dins del present 2020 està prevista la senyalització del doble carril bus al tram de la Gran Via que encara no en disposa, així com al sentit sortida del tram alt de la Diagonal. Aquesta actuació permetrà ordenar adequadament la circulació de les línies metropolitanes i interurbanes, i incrementar la velocitat comercial de tots els serveis d’autobús que hi circulen. 

Des de la PTP reclamem que la sensibilitat a favor del transport públic de superfície que es posa de manifest en aquesta actuació s’estengui a altres àmbit de l’actuació municipal, indicidint i treballant en la millora del servei en quant a informació i parades, sobretot en àmbit interurbà.. Reclamem que les actuacions de vianització en festiu que es duguin a terme a la ciutat, i que considerem com a molt convenients, es dissenyin de manera que l’afectació sobre el servei d’autobusos sigui raonable. En aquest sentit, volem expressar la nostra preocupació per les conseqüències que algunes actuacions anteriors, com el tall de Passeig de Sant Joan o el Passeig de Fabra i Puig, van tenir en termes d’alteració de la xarxa, de pèrdua de punts de parada i d’allargament dels itineraris i temps de recorregut d’un nombre important de línies. Reclamem que es trobin solucions raonables que permetin el gaudi de l’espai per la ciutadania sense menyscabar la disponibilitat de transport públic.

Assenyalar finalment la nostra confiança en que l’actuació que ara s’emprèn a la Diagonal és un pas previ a la unió dels tramvies entre Francesc Macià i la Plaça de les Glòries, una infraestructura llargament reivindicada i que permetrà que aquesta avinguda disposi finalment d’un transport públic ràpid, còmode, ben connectat i de gran capacitat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F11%2F20201116-Comunicat-Diagonal-V02-1.pdf|||”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...