Search

El consultori del Dr. Traffic

Icona del Doctor Traffic

jul. 04 2024

jul.

04

2024

Curiositats, anècdotes i fenòmens paranormals relacionats amb el transport públic i la mobilitat. Especial monogràfic R3!

Un ocupa a la via!

Un dels fets més insòlits de l’accidentada reobertura del servei a l’R3 ha estat la presència d’un hort ocupa sobre terrenys d’ADIF, que impedeix la col·locació d’uns 30 metres de via. Gràcies a aquesta col·laboració espontània, els trens han de fer a marxa lenta un eslàlom de doble canvi de via. No hi ha dubte: és un hort amb molts pebrots!

Traspàs de la línia del Papiol a Puigcerdà?

Als acords sobre el traspàs de Rodalies, s’hi insisteix a parlar de la línia “El Papiol – Puigcerdà”.  Sorprèn aquesta modificació del recorregut clàssic de l’R3, si bé reconeixem que és imaginatiu convertir un simple baixador on no es poden fer inversions de marxa en tota una terminal de línia. Com que sempre hi ha optimistes, veiem que ja hi ha un viatger esperant el primer tren cap a Puigcerdà. En tot cas, volem creure que la decisió de convertir el Papiol en cap de línia no té res a veure amb els dos únics locals accessibles a peu des de l’estació: l’Infierno, obert 24 hores, i el Paraíso, amb horari més restringit.

Protesta expressiva

Mentre s’aclareix on acaba la línia, els usuaris deixen clar la valoració que els mereix el servei actual. Influïts per la proximitat de la Setmana Santa, van fer una concentració reivindicativa de millores en el servei sota el lema “L’R3 és la nostra creu”. Potser sí que deixar arreglada l’R3 seria un miracle!

També et pot interessar...