20090803-obres

 

Sis obres de millora dificulten la mobilitat sobre la xarxa ferroviària integrada. La PTP facilita als usuaris i usuàries del transport públic de l’àrea metropolitana un plànol integrat amb les 6 afectacions que patirà el sistema ferroviari integrat aquest estiu i part de tardor. La voluntat de l’Associació és suministrar un plànol útil que permeti als usuaris conèixer quines són les alternatives en cadascuna de les sis fases en què es desenvoluparan els talls.

En una xarxa integrada la informació ha de ser integrada. Aquesta iniciativa s’ha près perquè, tot i que la informació donada és àmplia, no s’ofereix de forma integrada en cap moment. Cada operador treballa un plànol diferent i els usuaris poc habituats tenen dificultats per fer desplaçaments alteratius. Des de la creació del sistema tarifari integrat la PTP ha demanat una integració informativa total, que contemplés entre altres coses un plànol únic i entenedor, a utilitzar pels diversos operadors i que permeti els usuaris pensar en la globalitat de la xarxa, un aspecte transcendental en ocasions com aquesta. En el cas de Berlin, l’operador S-BAHN Berlin (Rodalies) i l’operador de l’U-BAHN (Metro), treballen sobre la mateixa cartografia, donant-se suport informatiu mutu en cas d’incidències o talls inevitables.

 

PLÀNOLS INTEGRATS AMB LES AFECTACIONS (PTP)

Descarregar Línies tallades Interval temporal
Des del Fins el
logo30-save PDF L5 sud, L5 nord, L11, L2, C1 i C3-C4-C7 03-08-2009 16-08-2009
logo30-save PDF L5 sud, L5 nord, L11, L2 i C1 17-08-2009 23-08-2009
logo30-save PDF L5 sud, L5 nord, L11 i L2 24-08-2009 30-08-2009
logo30-save PDF L5 sud, L5 nord i L11 31-08-2009 06-09-2009
logo30-save PDF L5 sud i L5 nord 07-09-2009 17-09-2009
logo30-save PDF L5 sud 18-09-2009 09-11-2009

 

CONSELLS PRÀCTICS

  1. Informar-se correctament abans d’emprendre el viatge:
    Web de Renfe (conté nous horaris) i Telèfon de Renfe 902 24 02 02
    Web de la Generalitat (resum de les alternatives en bus, navegar pel menú esquerre) i Telèfon 012
  2. Els usuaris de la línia C4 SUD (S.Vicenç-Vilafranca-Martorell-Barcelona), poden accedir al centre de Barcelona mitjançant un curt transbordament des de l’estació de l’Hospitalet fins a l’estació de Metro “Rambla Just Oliveras”, evitant caminar 450 m entre l’Estació de Sants de Renfe i l’estació Pl. de Sants de Metro com es recomana oficialment.
  3. Els usuaris de la línia C4 NORD (Manresa-Terrassa-Barcelona), poden accedir al centre de Barcelona mitjançant el servei del Metro del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat des de Terrassa i Sabadell. Per accedir-hi es pot utilitzar la xarxa de TMESA i TUS respectivament.
  4. Els usuaris de la línia C7 (Martorell-S.Cugat-Cerdanyola Universitat-Barcelona) necessiten entre 2 i 3 transbordaments per completar la línia, ja que s’explota amb bus entre Castellbisbal i Cerdanyola Universitat i amb un tren llançadora entre Cerdanyola Universitat i Montcada Bifurcació, així que recomanem estudiar transports alternatius mentre duri aquest tall:
    De CERDANYOLA UNIVERSITAT a Barcelona: amb el bus de l’Autònoma anar a buscar Ferrocarrils de la Generalitat
    De RUBÍ a Barcelona: amb la línia 2 de bus urbà anar a buscar Ferrocarrils de la Generalitat. Via Renfe són 3 transbordaments fins a Plaça Catalunya (a Cerdanyola Universitat, a Montcada Bifurcació i a Sant Andreu Arenal)
    De SANT CUGAT: amb la línia 7 del bus urbà anar a buscar Ferrocarrils de la Generalitat Ferrocarrils de la Generalitat. Via Renfe són 3 transbordaments fins a Plaça Catalunya (a Cerdanyola Universitat, a Montcada Bifurcació i a Sant Andreu Arenal)
  5. En cas de saturació de la línia 1 del Metro, els usuaris procedents de la línia C1 també tenen com a alternativa la línia C2 de Rodalies i la línia 2 del Metro. (veure plànols)
  6. Per evitar la saturació de l’estació de Sant Andreu Arenal, els usuaris de les línies C4 i C7 poden baixar-se a l’estació de Montcada – Manresa i accedir caminant a l’estació de la línia C2 de Montcada i Reixac, a 5 minuts a peu. La línia C2 travessa tot Barcelona sense interrupcions i condueix a Sant Andreu Comtal, el Clot-Aragó, Passeig de Gràcia i Barcelona Sants.

SÓN OBRES QUE MILLORARAN LA MOBILITAT EN TRANSPORT PÚBLIC

Tot i el solapament d’algunes actuacions cal recordar la gran utilitat d’algunes obres en marxa:

  • La instal·lació de la catenària rígida al túnel de Plaça Catalunya, el més col·lapsat de l’Estat per trens de Rodalies, donarà més fiabilitat a l’alimentació elèctrica dels trens en un dels punts més vulnerables de la xarxa
  • L’obertura d’un intercanviador entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases donarà un ràpid accés a la línia 5 als veïns d’Esplugues i Sant Just mitjançant el Trambaix, acostant-los molt més ràpidament a l’Estació de Sants, l’Hospital Clínic, l’Eixample, l’Estació de Sagrera, etcètera.
  • Les obres entre Horta i Vilapicina permetran posar la línia 5 a punt per la seva necessària ampliació fins la Vall d’Hebron passant pel populós barri del Carmel, on el Metro aportarà una accessibilitat molt preuada i privilegiada en tractar-se d’un àmbit de vialitat molt difícil.

PTP, 04/08/2009