20110201-elssostenibles

 

 

El passat dilluns, 31 de gener, l’escola Folch i Torres de l’Hospitalet va estrenar amb els seus alumnes de 2n de Primària el videojoc “Els Sostenibles en moviment“. Aquesta és la primera experiència realitzada a Catalunya i ha estat possible gràcies a l’associació per a la Promoció del Transport Públic amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Podeu conèixer la repercussió d’aquesta activitat consultant el reportatge aparegut a l’informatiu l’Hospitalet al Dia, de la televisió pública de l’Hospitalet de Llobregat:

logo15-link L’Hospitalet al Dia (seleccioneu minut 09:36)

 

Aquest videojoc, adreçat a infants de 7 a 11 anys, és un material pioner en educació per a la mobilitat i el seu objectiu principal és que els infants aprenguin, jugant, quins són els transports més respectuosos amb el medi ambient i de quina forma és més eficient desplaçar-se: des del foment de l’ús de la bicicleta i de l’anar a peu, fins al vehicle d’alta ocupació (més de dos passatgers), passant òbviament pel transport públic col·lectiu.

El videojoc conté una part clàssica que consisteix a superar diferents proves, però inclou una vessant més didàctica, amb videoconsells i trívials de preguntes, per aprofundir en l’aprenentatge de l’alumnat.

Un cop finalitzada l’activitat a l’escola, els nens i nenes podran endur-se un exemplar d’aquest material, per continuar jugant a casa amb germans, mares, pares i altres amics.

La PTP ofereix aquest projecte als ajuntaments, centres escolars, associacions de mares i pares, biblioteques o centres cívics que ho desitgin. El videojoc també està disponible per a particulars. Gràcies a una subvenció de l’Institut Català de l’Energia, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, s’ha aconseguit un preu per unitat molt assequible.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 93 244 49 70 o consultar la pàgina web de la PTP:

Per a entitats

logo15-link Com encarregar “Els Sostenibles en moviment” per a la teva escola

Per a particulars

logo15-link Com comprar “Els Sostenibles en moviment”