La PTP s’ha reunit amb els impulsors del Projecte d’enllaç ferroviari al Principat d’Andorra, que han elaborat una proposta d’establiment de connexió ferroviària entre la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra.

El projecte es justifica per la necessitat de diversificació dels accessos i descongestió del país, la mobilitat del qual pràcticament depèn del cotxe, com una estratègia de millora de la sostenibilitat i la capacitat de l’entrada al territori andorrà. La població conjunta del principat, de la Seu d’Urgell i altres poblacions incloses en el traçat, i la demanda generada pel transport de mercaderies i el turisme configuren una demanda actualment no prou atesa pel transport per carretera.

El projecte, presentat el passat 2019, presenta una proposta d’enllaç ferroviari entre Andorra i la línia Barcelona-Puigcerdà (operada tant per a viatger com per a mercaderies), amb quatre punts principals d’actuació:

  • 55km de nova infraestructura, pràcticament tota per superfície, i seguint les valls del Segre i del Valira, fins a Sant Julià de Lòria (destinació base).
  • Serveis de mitjana distància Andorra-Barcelona, amb molt poques aturades entre Andorra i Barcelona, amb eventual prolongació d’algunes circulacions fins a Tarragona.
  • Possibles nous serveis regionals a Cerdanya i Alt Urgell.
  • Possibles serveis Andorra-Toulouse de mitjana distància, anàlegs als anteriors.
  • Serveis de mercaderies podrien retallar en un 50% el cost de transport entre Catalunya i Andorra.

La PTP, que ja va incloure la realització de l’estudi de viabilitat de la línia Alp – Andorra al seu document Objectiu Tren 2024,  considera aquesta proposta com una aposta sòlida per a l’Alt Pirineu i el Principat d’Andorra. És per això que, des de la PTP, es vol donar a conèixer la iniciativa i donar suport al projecte, vetllant per a la millora dels serveis ferroviaris de Catalunya.