Search

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”“Una associació de referència“” heading_tag=”h4″ main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_margin=”margin-top:20px;” margin_design_tab_text=””][/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8474″ img_size=”400×349″ add_caption=”yes” alignment=”center” title=”Pau Noy Serrano”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]enginyer industrial i primer president de la PTP.

“Pocs ens podíem imaginar els fundadors que 25 anys després PTP tindria aquesta empenta i reconeixement. Pel camí hem fet un munt de coses. Vam lluitar per la creació de l’autoritat del transport i es va aconseguir; vam reclamar la creació d’un bitllet de transport integrat i es va aconseguir; vam reclamar la tornada del tramvia i aquí el tenim, i el tram que falta el tindrem aviat; vam reclamar la creació del servei de car-sharing i, com que ningú es decidia, ho vam muntar nosaltres. Ara la PTP té un nom a Catalunya, a Espanya, a Europa, i fins i tot a Amèrica Llatina. Però encara queda molt per fer. Personalment, crec que l’arribada dels vehicles autònoms i l’electromobilitat dibuixa un panorama d’una ciutat sense cotxes i sense contaminació. A veure si ens en sortim.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”“El front de la mobilitat social i ecològica”” heading_tag=”h4″ main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_margin=”margin-top:20px;”][/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8476″ img_size=”400×349″ add_caption=”yes” alignment=”center” title=”Manel Ferri Tomàs”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]vice-president de la PTP i ex-responsable de mobilitat de CCOO.

TEXTO PROVISIONAL 15º aniversario. La PTP ha obert el debat social de la mobilitat i dels seus impactes ambientals i energètics, amb capacitat propositiva i visió transversal front el pensament únic i lineal de les infraestructures, que no tenen en compte a les persones. Els inicis van ser durs, en ser l’única o quasi única veu critica al model de mobilitat imperant del cotxe privat.
Vam néixer en plena d’eufòria olímpica, cosa que no propiciava especialment la sensibilitat institucional per iniciar un canvi de model de mobilitat. En comptes de més transport públic, ens van deixar les Rondes o el tortell de Glòries, que ara s’enderroca.
Hem endegat junts projectes novedosos i propostes intel·ligents pel transport públic, al capdavant de projectes com el tramvia, durament criticat pels qui veien perillar l’hegemonia del cotxe privat. La defensa de la mobilitat sostenible per a tothom ha estat una constant en front de les males gestions del ministres de torn o governs de la Generalitat de torn, com al flagrant cas de Rodalies i Regionals a Catalunya.
Aquests anys han estat per a mi un aprenentatge molt gran. Va ser un gran encert participar a la fundació de la PTP, per la qual tinc gran estima. Desitjo sort als nous companys i companyes que han continuat el camí els darrers anys, joves amb empenta, sensibilitat i moltes ganes d’anar per feina. Sort i molt bona feina.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”“Una generación al servicio del transporte público”” heading_tag=”h4″ main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_margin=”margin-top:20px;”][/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8477″ img_size=”400×349″ add_caption=”yes” alignment=”center” title=”Juan Ramón Domínguez”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]enginyer de camins i consultor.

Sí, 25 anys són molts, una vida, una generació … Han passat moltes coses en aquest temps; la PTP s’ha ficat en mil fregats i ha tirat endavant moltes petites i grans accions en favor del transport públic. Al voltant d’aquestes accions s’ha aglutinat generalment la diversitat social i política que es dóna a aquest país, encara que alguns grups s’hagin mostrat reticents. Valoro molt positivament la cohesió que sempre s’ha produït al voltant de les persones que han dirigit l’entitat i com s’ha sabut ampliar les accions, sempre en favor del transport públic, al divers món de l’associacionisme que envolta la nostra societat. Encara no sé d’on surt aquesta ciència, però voto per seguir fent camí.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”“La PTP aún será más necesaria”” heading_tag=”h4″ main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_margin=”margin-top:20px;”][/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8479″ img_size=”400×349″ add_caption=”yes” alignment=”center” title=”Pelayo Martínez Bauluz”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]enginyer de camins, ex-gerent de l’Entitat Metropolitana del Transport.

Ja han passat 25 anys… La PTP, única Associació dedicada en exclusiva a la defensa del transport públic col·lectiu a Espanya, s’ha consolidat com una organització de referencia i imprescindible en el camp de la mobilitat, renovant i impulsant aquella iniciativa il·lusionada i voluntarista per la qual vam apostar fa 25 anys. Tot això, ha estat posible gràcies al treball generós i profesional del seu equip humà, al davant del qual ha estat en Ricard Riol durant aquests últims 10 anys. A tots ells, hem d’agrair-los la seva dedicació desinteressada per mantenir una veu crítica i professional a favor de la mobilitat sostenible i segura, en un marc , sovint, gens fàcil i de pocs recursos financers. En aquests ultims anys, amb el vergitinós desenvolupament que han tingut les TIC, amb l’arribada de la electromobilitat i el greu problema de la qualitat de l’aire, farà encara més necessària la contribució de la PTP. Cal aprofitar la seva experiencia i coneixement, així com desenvolupar noves iniciatives que ajudin a consolidar un marc financer suficient i estable per l’Associació. Continueu fent camí, i aprofitem les oportunitats que les noves tecnologies ens ofereixen en el camp de la mobilitat per assolir ciutats més netes i eficients.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”“I mentrestant què?”” heading_tag=”h4″ main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_margin=”margin-top:20px;”][/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8478″ img_size=”400×349″ add_caption=”yes” alignment=”center” title=”Ole Thorson Jorgensen”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]enginyer de camins i consultor.

TEXTO PROVISIONAL 15º aniversario. Ens ha entusiasmat treballar amb la PTP per tal d’ampliar la visió de les necessitats de transport públic i d’enfocar la idea del cost de les externalitats. Hem introduït conceptes com Mobilitat Sostenible i Segura.
PTP ha enriquit el debat sobre la cobertura del territori: transport públic i accessibilitat per a tothom, principis recollits a la Llei de Mobilitat juntament amb prioritat per als mitjans més sostenibles. La idea de: ”bus, ara, mentre esperem el ferrocarril” s’està incorporant lentament. I mentrestant, què?
PTP ha col·laborat amb organitzacions europees agermanades a la Federació Europea de Transport i Medi Ambient. Aquesta col·laboració activa ha permès aprofundir en temes com el preu del transport (quin cost tenen per a la societat els quilòmetres en cotxe i camió privat). El treball amb T&E: De carretera a ferrocarril per a mercaderies, ha estat fructífer. Cal dir a PTP “Continueu el treball que tan bé heu començat”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9405″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank”][/vc_column][/vc_row]