Search

No a una vaga contra els usuaris a Renfe i Adif

set. 18 2007

set.

18

2007

 

  • La vaga anunciada pel Comitè General d’Empresa de Renfe i Adif pels dies 25 i 26 de setembre, i 1, 2, 11 i 15 d’octubre, només aconseguirà perjudicar encara més els usuaris del transport públic, que ja hem patit prou els desgavells ferroviaris del Ministeri de Foment.

 

  • Considerem que aquesta vaga es convoca en clau política i en contra dels interessos dels usuaris, als quals ens interessa que els serveis de proximitat siguin gestionats per les administracions més properes. Des de la PTP sempre hem donat suport a la transferència de rodalies i regionals a les CC.AA.

 

  • El telecomandament d’aquesta vaga des de Madrid rebella la naturalesa centralista de Renfe i Adif, visió que juga en contra del principi bàsic de subsidiarietat d’un servei públic.

 

  • És del tot interessat parlar de manca de solidaritat o pèrdua de les condicions laborals com a conseqüència del traspàs.

 

 

Barcelona, 19 de setembre de 2007. Des de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic rebutgem totalment la vaga de 24 hores convocada pel Comitè General d’Empresa de Renfe Operadora i Adif, tant pels seus greus efectes sobre els soferts usuaris de Rodalies i Regionals a Catalunya com pels motius esgrimits per la mateixa.

Tot respectant el legítim dret de vaga, considerem que el traspàs de competències a la Generalitat o a d’altres administracions de proximitat, no implica una pèrdua de solidaritat o de condicions laborals per als treballadors de l’empresa ferroviària. Assegurada l’estabilitat laboral dels treballadors i treballadores del ferrocarril a Catalunya, no es troben arguments sòlids contra la gestió directa o indirecta per part de la Generalitat. Si tenim en compte que la infraestructura continuarà a mans estatals (Adif), tampoc no s’entenen les argumentacions sobre la suposada manca de solidaritat d’aquest traspàs de les competències del servei ferroviari de proximitat (Rodalies i Regionals).

Les decisions d’aquesta vaga s’han pres, una vegada més, amb una idea centralista en contra d’un traspàs legitimat per la ciutadania en el referèndum de l’Estatut. Després de tot el desgavell ferroviari al qual ens ha sotmès el Ministeri de Foment a través de Renfe i Adif en els darrers anys, lamentem rebre una convocatòria de vaga motivada pel traspàs de competències i no contra el pèssim servei que estem suportant els usuaris i també molts treballadors ferroviaris. Considerem del tot desafortunat criticar el traspàs de la gestió del servei -ja sigui directa o indirecta- cap a la Generalitat de Catalunya perquè l’administració catalana ha demostrat ser més solvent i més sensible respecte el transport públic de proximitat que el desencertat Ministeri de Foment.

També et pot interessar...