El passat dijous 4 d’abril de 2018, la PTP va presentar a Sant Feliu de Llobregat la proposta “Per uns passos a nivell més segurs” dirigida al Ministeri de Foment. L’acte fou presentat per Ricard Riol Jurado, president de la PTP, i Lídia Muñoz Cáceres, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, on s’ubica un dels passos a nivell més freqüentats de Catalunya juntament amb el de Montcada i Reixac.

Tot i que els projectes de soterrament del Ministeri de Foment suprimiran aquests punts crítics a Sant Feliu i Montcada, considerem que és necessari actuar de manera generalitzada sobre els passos a nivell que es mantinguin a diversos punts de la geografia ferroviària. Sobre aquests passos es produeixen una sèrie d’imprudències per part de vianants i conductors que de vegades són conseqüència d’un temps de barreres baixades excessiu. A més sobre aquests punts i línies en general també es produeix un important nombre de suïcidis contra els que no es coneix cap estratègia concreta.

Els passos a nivell gestionats per Adif presenten una problemàtica especial als entorns urbans d’alta intensitat de circulació ferroviària: tenen les barreres baixades massa temps i les persones tendeixen a saltar-se la prohibició de creuar. Per visualitzar aquesta situació la PTP ha elaborat un vídeo a partir d’una gravació del pas a nivell de Sant Feliu.

 

Presentació en power point (PDF, 2MB)

Per millorar aquestes situacions es sol·licita un projecte d’investigació i desenvolupament de passos a nivell intel·ligents, que minimitzin el temps de barreres baixades mantenint les condicions de seguretat. Es demanarà als grups parlamentaris una partida pressupostària al PGE 2018 per a què Adif i Renfe puguin desenvolupar aquest projecte.

A més es proposa una nova senyalització orientada a advertir i protegir els vianants. L’objectiu d’aquesta proposta gràfica és generar consciència sobre els riscos de saltar-se la prohibició de creuar amb les barreres baixades, posant èmfasi a què un tren pot amagar un altre i que les conseqüències poden ser dramàtiques, no només de mort sinó de ferides greus.

 

   

Descarregar cartell en català

Descarregar cartell en castellà