Search

La PTP celebra la 1a trobada oficial amb un President de la Generalitat, el Molt Honorable Carles Puigdemont

març 17 2017

març

17

2017

Des de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic agraïm al Molt Honorable Senyor Carles Puigdemont i Casamajó haver permès primera trobada oficial de la nostra entitat amb un President de la Generalitat. Representant la PTP hi va assistir el seu president, Ricard Riol Jurado, i el seu secretari, Albert Obiols. A la trobada també hi va assistir el senyor Pere Padrosa, Director General de Transports i Mobilitat. La reunió, d’aproximadament 30 minuts, va tractar ràpidament diversos temes acompanyats d’infografies elaborades per la PTP:

  • Foto de la demostració pel carril bus a la B23. La necessitat de democratitzar amb poca inversió uns vials d’alta capacitat dissenyats amb patrons dels anys 70 i molt poc especialitzats en l’autobús.  Es fa palès que la PTP sempre ha defensat solucions econòmiques. Quan la Generalitat construïa el carril bus-VAO de la C58 la PTP defensava el carril bus pintat a la B23. Quan la Generalitat feia planificació de centenars de quilòmetres de metro i tren (i molt pocs executats) la PTP mantenia la seva aposta pel tramvia i millorar rodalies.
  • Infografia de la nostra visió dels peatges. Vam demanar un model menys privat i lucratiu i més públic i regulador de la mobilitat. Demanem que la tarificació no es plantegi per ampliar la ja excelsa xarxa viària sinó per finançar manteniment de vials i el transport públic, que a més permeti treure els camions de les vies comarcals o nacionals. Som molt favorables a replantejar el sistema, cosa que també proposa el Departament de Territori i Sostenibilitat.
  • Proposta Tictactren. La PTP, inspirant-se als models d’oferta ferroviària més repetits d’Europa, proposa aplicar un sistema d’horaris cadenciats integrats a escala eurorregional sobre la xarxa ferroviària catalana. El #Tictactren, per una Catalunya en Moviment, proposta dotar de cadència horària o de 30 minuts totes les línies de rodalies de Tarragona i relacions del Corredor Mediterrani, i cadència bihorària a la resta de línies regionals. També es demana la supressió de la prohibició de tornar buits els trens de Renfe o SNCF transfronterers entre Portbou i Cervera de la Marenda.
  • Problemes de capacitat ferroviària als túnels de Barcelona. A la PTP ens preocupa que el Ministeri de Foment no executi el pla de Rodalies tot i les promeses, repetides també per Íñigo de la Serna. Vam demanar que la Generalitat faci el possible per fer-se càrrec de les infraestructures de rodalies, sigui quin sigui el futur polític de Catalunya.
  • Plànol del tramvia interruptus de la Diagonal. La PTP va qüestionar assumir una metodologia partidista de cost-benefici com a únic criteri per construir el futur de la mobilitat d’un país i vam parlar dels arguments pels quals estem segurs que el tramvia millorarà la mobilitat a l’entorn de l’Eixample i connexions metropolitanes properes. El president Puigdemont ens va demostrar ser coneixedor de la realitat del tramvia a Europa, i va parlar de l’extraordinària transformació que aquest transport va fer de Burdeus, de la mà d’Alain Juppé. Pel que fa el Camp de Tarragona estava plenament informat de les accions de la Generalitat per convertir la línia Cambrils – Port Aventura en un tren-tramvia, en comptes de desmantellar la línia.

Al final de la reunió la PTP va regalar al President un pòster de “Catalunya sobre rails”, editat amb la col·laboració de tots els operadors ferroviaris de Catalunya.

També et pot interessar...