Formulari de Queixes al Síndic de Greuges


Distribueix aquest full volant per aturar aquest desmantellament (PDF)

 

Avís: aquest any el centre de Salou i Cambrils pot quedar sense estacions ni trens…

Sabies que…

1. Aquest any el centre de Salou i de Cambrils pot quedar sense trens. Les estacions més properes quedaran a dos quilòmetres de les actuals (mitja hora a peu). A Salou l’estació més propera al centre serà la de Port Aventura, amb menys trens; i a Cambrils, estarà situada al costat de l’autopista; cap d’elles són bones alternatives si no es vol o no es pot utilitzar un cotxe. Les estacions del centre de Salou i de Cambrils són utilitzades cada any per 675.000 usuaris i usuàries. No es pot deixar totes aquestes persones sense alternativa.

2. El tren és de tothom, exigim el nostre dret a la mobilitat. La meitat de les persones residents a Catalunya no té permís de conduir, i molts més no tenen accés diari al cotxe. El tren o futur tramvia enllaçant el centre dels municipis de la costa és vital per a la mobilitat d’estudiants, treballadors, persones ciudadores i visitants. Els polítics han de respectar la planificació oficial, que en comptes de desmantellar les vies preveu convertir-les gradualment en un tramvia interurbà.

3. Alcalde Pere Granados i alcaldessa Camí Mendoza, reaccioneu a temps o sereu còmplices de la desconnexió ferroviària de Salou i Cambrils. El tren-tramvia eliminaria l’efecte barrera i dotaria la zona d’un transport públic excel·lent. Si es tanca la línia, els especuladors urbanístics faran l’agost a costa d’un transport públic centenari. Cal prendre l’exemple del servei Alacant-Benidorm, on es va fer una transformació progressiva de tren a tramvia sense deixar penjats les persones usuàries.

 

Queixa’t al Síndic de Greuges de Catalunya

Les queixes es poden fer per telèfon gratuït, 900.124.124; per correu electrònic a Sindic@sindic.cat o presencialment al Pg. de Lluís Companys 7 de Barcelona. Si vols anar més ràpid, pots utilitzar aquesta proposta a continuació, que s’enviarà directament tant al Síndic com a les entitats que denunciem la pèrdua del servei.


No

 

Vols saber-ne més?

Pots consultar totes les notes de premsa i presentacions sobre aquest tema elaborats per la PTP i la Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona als següents enllaços: