Search

Dia sense cotxes a Badalona 2021

set. 18 2021

set.

18

2021

[vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1636542630067{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]馃殞脠xit total del dia sense cotxes a Badalona, amb la participaci贸 de diverses entitats i alta aflu猫ncia de gent durant tot el dia聽

馃洡锔廘a PTP presenta la seva exposici贸 sobre la pacificaci贸 de carrers i resol dubtes als ciutadans interessants[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Descarrega aqu铆 el comunicat!” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”far fa-newspaper” add_icon=”true” link=”target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]El passat 18 de setembre, en el marc dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, la PTP es va unir a la celebraci贸 del Dia Sense Cotxes que, enguany, va tenir lloc al carrer Francesc Layret, un dels vials clau de la ciutat en mat猫ria de mobilitat.

En la parada que hi vam muntar, vam portar l鈥檈xposici贸 Pacifiquem Badalona, realitzada en col路laboraci贸 amb Fridays for Future BDN el febrer d鈥檃quest any, i que reivindica la peatonalitzaci贸 de l鈥檈ix viari del carrer Francesc Layret i altres carrers de la ciutat com a mesura per a la lluita contra el canvi clim脿tic i l鈥檌mpuls de la mobilitat sostenible a la ciutat. Des de la PTP Barcelon猫s Nord, hem posat gran 猫mfasi en aquesta tasca, en col路laboraci贸 amb la Diputaci贸 de Barcelona, com a forma d鈥檌mpulsar la mobilitat m茅s enll脿 de la ciutat de Barcelona. La voluntat de treballar sobre aquest eix i la pacificaci贸 rau en la uni贸 de les entitats per a fer pressi贸 pol铆tica vers un tema que fa temps que crema a la ciutat de Badalona.

El motiu per a portar aquesta exposici贸 durant la jornada del Dia Sense Cotxes 茅s perqu猫 durant molt de temps hi ha hagut una oposici贸 sistem脿tica a la pacificaci贸 del carrer de Francesc Layret. Des de Pacifiquem Badalona hem treballat per a poder explicar i donar resposta a tots els dubtes que puguin sorgir vers la pacificaci贸 de carrers, un tema que est脿 en creixement en els 煤ltims anys a tot Europa.[/vc_column_text][vc_single_image image=”20463″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]L鈥檈xposici贸 compta amb 8 plafons que detallen com proposem, des de les entitats ciutadanes, que es pacifiqui aquest carrer i quines solucions donem a cada un dels modes que actualment concorren per aquest carrer. Els plafons compten tamb茅 amb les alternatives d鈥檃cc茅s al barri del Centre per part del ve茂nat que quedaria afectat per aquest tall permanent de carrer, que actualment ja es talla els caps de setmana i festius en horari di眉rn.

Portar l鈥檈xposici贸 al carrer ens ha ajudat a connectar amb moltes ciutadanes i ciutadans, els quals es van interessar pel projecte que presentem per a la pacificaci贸 d鈥檃quest vial. Durant les hores d鈥檕bertura vam disposar de dos t猫cnics experts en mobilitat per tal d鈥檕ferir xerrades 鈥渄e tu a tu鈥 amb aquelles persones que poguessin mostrar dubtes o un inter猫s major en aprofundir sobre els detalls de l鈥檃ctuaci贸 proposada. A m茅s a m茅s, les inquietuds i dubtes mostrats per les persones que s鈥檌nteressaven, eren recollides per part dels t猫cnics de la PTP per tal de preparar una xerrada sobre la pacificaci贸 de carrers, experi猫ncies i aplicacions de cara a m茅s endavant. L鈥檈xposici贸 va comptar tamb茅 amb la visita d鈥檃lguns pol铆tics dels grups municipals.[/vc_column_text][vc_single_image image=”20469″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Tamb茅 et pot interessar...