20151009-cursa-lleida

20151009-cursa-lleida

L’ATM, amb la col·laboració de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, ha organitzat avui la V Cursa de Transports de l’Àrea de Lleida, en el marc de la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura que, sota el lema ‘”Tria. Canvia. Combina”, proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini del cotxe particular, cap a un transport més sostenible. A la V Cursa de Transports de l’Àrea de Lleida el bus ha competit amb el cotxe privat des de 5 municipis fins a la capital del Segrià.

Els ajuntaments que han participat són: Alfarràs, Balaguer, Mollerussa, Rosselló i Torrefarrera. Addicionalment ha participat la bicicleta des de Rosselló i Torrefarrera, trigant només cinc i sis minuts més que el cotxe respectivament. També s’ha afegit el tren de Rodalies des Mollerussa, comparant així un nou operador ferroviari, gràcies a la integració de les Rodalies a Lleida el passat mes de març. També s’ha mantingut la participació del tren d’FGC entre Balaguer i Lleida. En termes d’emissions de CO2 i consum energètic, el cotxe elèctric ha aconseguit un estalvi del 75% respecte el cotxe dièsel.

Repercutint els costos reals; el cotxe costa entre 7 i 17 vegades més car que l’autobús en l’accés a Lleida, imputant les despeses d’amortització del vehicle i dos euros d’aparcament; i considerant l’ús de la T10/30 integrada, el títol de transport més utilitzat a l’Àrea de Lleida.

D’altra banda, per primer cop, s’ha posat a prova l’accessibilitat del transport públic, amb la participació de tres persones de mobilitat reduïda que han sortit des de Balaguer, Mollerussa i Torrefarrera.

logo15-save Taula resultats V Cursa Àrea de Lleida

logo15-save Comunicat conjunt PTP – ATM Lleida