Search

L’ajuntament de Vilafranca del Penedès aprova per unanimitat una moció reclamant l’execució immediata del carril Bus-VAO a la B23.

nov. 20 2019

nov.

20

2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]L’ajuntament de Vilafranca se suma així a les mocions ja aprovades pels ajuntaments de Molins de Rei i de Sant Vicens del Horts.

L’any 2001 diversos ajuntaments del Baix Llobregat i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) van signar el manifest dEsparreguera, un document que demanava la creació d’un pioner carril Bus-VAO a l’autopista A2 (avui B23) entre Molins de Rei i la Diagonal de Barcelona. L’any 2007 en el marc de la Setmana de la Mobilitat la PTP, en col·laboració amb diversos operadors de serveis de bus i el Servei Català de Trànsit, va recrear en viu el carril bus, demostrant la viabilitat d’aquest carril Bus-VAO amb un baix cost d’implantació gràcies al nou límit dels 80 km/h.

Després de diferents peticions parlamentàries i reivindicacions ciutadanes, l’abril de 2018 el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta que demanava a la Generalitat que instés a l’Estat a executar el projecte del carril bus a la B23.

aquest projecte de Bus-VAO esdevé una important eina per fer més sostenible un desl principals accessos a Barcelona, ja que prioritzaria els temps de recorregut d’aquelles persones que comparteixen cotxe o fan ús del transport públic interurbà.

Continuarem potenciant aquesta campanya per aconseguir que més ajuntaments se sumin a la moció.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...