Search

Festa del tren transfronterer

Aquest acte es realitza periòdicament  en col·laboració amb les entitats nord-catalanes  dedicades també a la promoció del tren, alternant la seva ubicació a la banda nord i sud de la frontera. La voluntat d’aquesta festa és reivindicar serveis transfronterers de qualitat.

La PTP també ofenim activitats i tallers  per a fomentar el transport públic i la mobilitat sostenible de forma pedagògica dirigits a adults o a infants. Si vols gaudir de d’alguna de les activitats llistades al teu equipament o municipi contacta amb [email protected] per a saber-ne les condicions i el pressupost. En detallem alguns exemples:

CAMPANYA: EL TRANSPORT PÚBLIC ENS DONA MÉS

La campanya “El Transport públic ens dona més” vol destacar la importància del transport públic en un context on el cotxe privat es promociona com la millor opció de mobilitat. La campanya ens recorda que el transport públic és essencial per a la nostra organització territorial i urbana. La campanya es basa en 10 missatges il·lustrats per Cristina Bueno, que ens mostren conceptes relacionats amb els valors i beneficis del transport públic: capacitat de transport, reducció de la contaminació, salut, seguretat, etc.

Joc de trivial sobre mobilitat al municipi

Joc per a infants i joves adaptat a la mobilitat i transport públic del municipi on es realitza.

Tallers per a conèixer el sistema de transport públic

Espais per a donar a conèixer el transport públic del municipi, tant urbà com interurbà als infants i joves (sobretot quan comencen a viatjar sols per anar a l’escola o a l’institut). També fomentem el coneixement dels diferents títols enfocats a joves i infants així com els títols més habituals de transport.

Taller de capacitat viària

Aquest taller té com a objectiu mostrar els efectes de l'ampliació dels carrils de circulació sobre la congestió del trànsit. Mitjançant una maqueta amb 100 cotxes de joguina i diferents elements urbans, els participants poden experimentar amb diverses alternatives de mobilitat i observar les seves conseqüències. A més, el taller també explica la importància de reduir les emissions de CO2 per passatger, comparant la capacitat i la contaminació dels diferents mitjans de transport. És una activitat divertida i educativa que permet als infants i joves reflexionar sobre l'impacte de les seves decisions de mobilitat.

Taller d’eficiència energètica

L’activitat consisteix a moure alternativament dos vehicles: un ferrocarril i un carro amb rodes pneumàtiques, estirant una corda amb un dinamòmetre per a mesurar l’esforç. S’apunten els dos resultats (o una sèrie de resultats) a la pissarra. Es discuteixen les dades obtingudes, preguntant quin pot ser el motiu de les diferències obtingudes (diferent fregament pneumàtic/terra) i extraient les conclusions sobre consum energètic. Finalment, es mostra la taula de consum energètic per diferents modes de transport.

Organització d’un dia sense cotxes

Durant el dia sense cotxes es restringeix el pas (durant unes hores) dels vehicles privats en els emplaçaments que es determinin i s’hi realitzen activitats per als vianants i ciclistes. No cal dur a terme moltes activitats sinó aquelles que puguin col·laborar en l’objectiu de la diada que és evidenciar els usos alternatius que pot tenir l’espai públic per esbarjo, per estar-s’hi, etc. Des de la PTP proposem que el tall es faci juntament amb l’exposició d’un vehicle de transport públic del municipi, on s’hi podrà mostrar una petita exposició i complementar amb activitats com ara un trivial o tallers sobre mobilitat sostenible.

Altres activitats i xerrades especialitzades a demanda

Les xerrades que organitza la PTP poden ser tant més de caràcter tècnic com de caràcter pedagògic per a la ciutadania en general. Les xerrades s’enfoquen al municipi on es fan, de manera que es tractin els problemes que en són de més rellevància.