“Defensem la mobilitat de tothom”

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic, PTP, és una entitat no governamental sense afany de lucre fundada l’any 1993 i declarada d’interès públic pel Departament de Justícia de la Generalitat.

1. Objectius i estatuts

20110428-estatuts-ptp“Viatgem en companyia per un futur millor”

La PTP és l’única associació dedicada en exclusiva a la defensa del transport públic col·lectiu a Espanya. Des de fa pràcticament 25 anys hem estat defensant el transport públic col·lectiu i el transport ferroviari de mercaderies pensant únicament en l’interès comú, sota els principis d’equitat social i protecció ambiental. La PTP és una entitat lliure d’ingerències polítiques o corporatives, i té un discurs i propostes propis. En compliment dels seus objectius, la PTP estableix un diàleg permanent amb altres entitats. La PTP és membre de la Federació Europea Transport & Environment i la Federació Europea de Passatgers i forma part de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, la Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i Social del Camp de Tarragona i l’Associació Via Vallès.

Coneix els nostres Estatuts

2. Defensa de projectes

2.2.5.b“Estudiem i defensem el transport públic”

A més de la defensa i divulgació dels avantatges del transport públic, la PTP és coneguda pels seus exhaustius informes i propostes, així com altres recursos pedagògics. Per aconseguir materialitzar millores és necessària una defensa tècnicament sòlida i molta perseverància, donats els múltiples actors i interessos contraposats a la mobilitat. Des de 1993 la PTP s’ha compromès amb nombrosos projectes de mobilitat sostenible.

Coneix les nostres reivindicacions més importants

3. Èxits de la PTP

2.3.8“El diàleg institucional i el suport social han estat útils per a la societat”

Gràcies a la tasca de la PTP ha estat possible l’aprovació d’algunes lleis de recolzament al transport públic, serveis de mobilitat com el carsharing, algunes línies de bus exprés o els avenços en la integració tarifària. El recolzament de la PTP també ha estat fonamental per a la implantació del primer tramvia modern de l’àrea metropolitana o els primers projectes de carril bus d’autopista o tram-tren a Catalunya.

Coneix els més grans èxits de la PTP fins ara

 

4. Documents i comunicats

portada_documentsTenim centenars de comunicats, documents tècnics i infografies elaborats des de la informatització de l’entitat el 1999 fins ara. Trobaràs diversos documents etiquetats per temàtiques.

Accedeix als documents i comunicats PTP

5. Estudis

portada_projectesEn aquest apartat trobaràs únicament documents tècnics amb propostes per al transport públic així com al·legacions a diversos plans i programes de les administracions. Es troben etiquetats per temàtiques.

Accedeix als estudis PTP

6. L’equip humà

2.4.3“La PTP s’articula a partir d’una junta directiva interdisciplinar, recolzada per una oficina tècnica i la participació dels socis”

Som usuaris del trasnport públic amb diversos perfils i professions col·laborant per generar consensos i aconseguir inversions al voltant del transport públic. Més de 300 persones associades aporten el seu gra de sorra per aixecar la veu del transport públic.

Coneix la nostra organització per dins

7. El finançament

El finançament de la PTP es basa en la prestació de serveis a través d’una oficina tècnica que elabora estudis, fa materials i organitza activitats, així com les quotes de les persones associades. Els serveis de l’oficina són contractats per les administracions y empreses públiques i pel sector privat.

Coneix el nostre finançament