Search

Les entitats sostenibles demanem revisió de la prohibició de motos en vorera en la propera aprovació de l’Ordenança de Circulació de Vehicles

febr. 01 2023

febr.

01

2023

La PTP, juntament amb Eixample Respira, BACC, Catalunya Camina, PAT, ECOM, FAVB i Revolta Escolar impulsem de nou la campanya #RecuperemLesVoreres en el marc de l’aprovació de l’Ordenança de Circulació de Vehicles el mes de Febrer.

A la ciutat hi ha diàriament 90.000 motos i ciclomotors estacionant a les voreres sense complir les condicions establertes a la normativa municipal, ocupant 260.000 mᒾ d’espai públic i creant situacions de risc. Més del 60% de l’espai públic està ocupat per cotxes i motos, fet que en un moment on s’estan impulsant els espais pacificats no té cap mena de sentit.

L’emergència climàtica, l’evidència científica de l’impacte negatiu sobre la salut provocada pel trànsit motoritzat, i la seva alta sinistralitat, fa indispensable afavorir els modes de transport sostenibles: el caminar, l’ús de vehicles de mobilitat personal com la bicicleta o els patines i el transport públic han de ser el centre de la mobilitat de la nostra ciutat. És per això que des de les entitats defensem que cal recuperar l’espai per als vianants, infants, persones amb mobilitat reduïda, veïnat i la mobilitat sostenible. Demanem a l’Ajuntament que garanteixi per a desplaçar-nos sense obstacles, amb la revisió de l’estacionament en vorera a l’Ordenança de Circulació de Vehicles que s’ha d’aprovar durant el més de Febrer.

📩 Adhesions a [email protected]

Pots llegir aquí el comunicat sencer.

També et pot interessar...