Search

Un matí familiar al Parc del Castell de l’Oreneta

des. 20 2023

des.

20

2023

El passat diumenge 17 de setembre des de la PTP vam organitzar una activitat familiar lúdica al Parc del Castell de l’Oreneta adreçada a socis i sòcies de l’entitat.

Durant el matí vam poder gaudir d’un bonic recorregut amb el Tren de l’Oreneta i d’un esmorzar col·lectiu. Els més menuts, a més de poder jugar a les diverses àrees de joc del parc, van poder participar en un sorteig amb premis tan especials i tan peteperos com uns autobusos en miniatura de Sagalés i del TRAMi, el peluix del tramvia metropolità.

Per aquells que no el coneguin, el Tren de l’Oreneta és un tren de tracció a vapor que circula per un entorn i amb uns desnivells de terreny similars als d’un clàssic viatge per un típic carrilet de muntanya. Els tres amples de via que disposa el circuit estan muntats ‘en estoig’, és a dir, que amb quatre carrils imbricats s’aconsegueixen els tres amples de via: 5”, 71⁄4”, 10”. El tren el gestiona el Centre d’Estudis Modelisme Vapor Barcelona, una associació que agrupa persones aficionades al tren a escala i tripulat, i molt especialment, als trens amb tracció a vapor. El tren s’ubica en un espai forestal a la part alta de Barcelona, entrant a la serra de Collserola i que compta amb 17 hectàrees d’àrea boscosa i amb el Castell de l’Oreneta com a element històric característic.

Des de la PTP agraïm la implicació de Sagalés, qui ens va regalar dos autobusos en miniatura amb el logotip de la PTP, i també, la col·laboració del Centre d’Estudis Modelisme Vapor Barcelona, que ens va obsequiar els prop de 35 viatges del trajecte amb el trenet.

Aquesta activitat forma part dels actes que durant l’any 2023 estem organitzant en el marc de la celebració dels 30 anys de la PTP, on, per una banda, busquen implicar a les persones associades i, per l’altra, donar a conèixer l’entitat a la societat i transmetre els nostres valors sobre la mobilitat sostenible, justa i saludable.

Per a finalitzar els actes de celebració dels 30 anys, vam fer un sopar tots junts amb socis i sòcies, on hi va haver més d’una grata sorpresa!

Núria Pérez Sans
Co-vicepresidenta de la PTP

També et pot interessar...