La cursa de transports urbana de Barcelona que cada any organitza la PTP en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat ha arribat a la seva 17ª edició.

La cursa ha conservat la seva part presencial de manera simbòlica, adaptant-se a les actuals circumstàncies amb un format adaptat, amb aforament limitat, amb realització íntegre en espais oberts, i sense el tradicional pica-pica final. Complementant-la, s’ha posat en marxa una “cursa virtual” on els participants podran donar les dades dels seus desplaçaments habituals, principalment de mobilitat obligada, a través d’un formulari fins a finals de setembre.

Cursa tradicional

La cursa tradicional es va dur a terme el passat dissabte 19 de setembre, amb un recorregut únic (des de Zona Universitària fins als jardins de Can Miralletes) i amb la participació de 7 modalitats diferents de transport: bicicleta, cotxe, bus, Trambaix i metro, bus i metro, i dues combinacions diferents de metro.

Tots els participants van arribar sense superar l’hora de recorregut, sent el primer en arribar el cotxe, amb un empat virtual (menys d’un minut de diferència!) amb les dues combinacions de metro (L3+L5 i L9+L5).

Per primer cop, el millor temps de recorregut va correspondre al cotxe. Tanmateix cal tenir en compte que:

  • La diferència entre cotxe i l’ús de transport públic ha estat de menys d’un minut
  • La freqüència del transport públic en cap de setmana és menor a la d’un dia feiner, i la congestió del trànsit en cap de setmana és menor a la d’un dia feiner
  • El temps perdut en recerca d’aparcament per part del cotxe ha estat menor del que seria habitual, trobant un aparcament de zona verda disponible pocs minuts després de l’arribada al punt de destí.

La cursa va posar de manifest que malgrat desenvolupar-se en un entorn anòmalament favorable al vehicle privat, el transport públic obté uns temps de desplaçament pràcticament totalment competitius.  És també interessant el fet que l’ús de la L9 (i no la L3) per accedir a la L5 no va ha penalitzar el temps de recorregut, malgrat la diferencia de nivells a la correspondència de Collblanc. De fet, els dos participants es van trobar a la sortida de Sant Pau de la L5, havien viatjat en el mateix metro!

Si vehicle privat i transport públic empaten en termes de temps, ben diferents són els resultats en matèria de cost econòmic i d’emissions. Mentre que viatjar en transport públic integrat resulta per poc més d’un euro el viatge, o en bicicleta poc més de 40 cèntims, el cost del trajecte en cotxe es dispara degut als costos indirectes associats al mateix, més enllà del combustible.  Similar és el cas de les emissions de gasos d’efecte hivernacle: el trajecte amb cotxe genera fins a 10 vegades més d’emissions que el viatge amb transport públic!

Podeu trobar els resultats de temps, emissions i costos dels participants de la cursa en aquest enllaç:

Cursa virtual

En paral·lel amb la cursa presencial, la PTP està realitzant una “cursa” virtual que estarà oberta fins el dia 1 d’octubre.  Es tracta de realitzar un trajecte (preferentment l’habitual fins a la feina o fins el lloc d’estudi) en dos o més medis de transport alternatius i registrar els temps de recorregut i les incidències que puguin haver-hi. Animem a tothom a participar-hi!

En el cas que la persona participant no pugui o no vulgui realitzar el trajecte en automòbil, es comptarà el temps d’un dia laborable a l’hora d’entrada a la feina de la persona participant que indiqui el previsor de Google Maps, el qual compta amb els retards estimats de l’hora indicada.

Resultats i sorteig de la cursa urbana de Barcelona 2020

El mateix dissabte 19 de setembre, en directe pel canal de YouTube de la PTP vàrem presentar els resultats de les curses, comparant l’accessibilitat en diferents modes de transport, el temps invertit, la diferència d’emissions entre els modes emprats, etc.

Entre els participants de la cursa presencial més els que ja havien participat a la cursa virtual (participacions registrades fins el dia 18), i gràcies a la col·laboració de l’ATM de Barcelona, el Museu Pau Casals i l’oficina de turisme de Vic es va sortejar el  pack “Viatja als límits de la zona integrada de Barcelona”, consistent en una T-familiar més dues entrades al Museu Pau Casals del Vendrell i dues visites guiada a la ciutat de Vic. El premi va correspondre a una  participant de la cursa virtual (participant 108) que va efectuar el trajecte entre Maragall i la Zona Franca amb diferents combinacions de metro i bus.