Search

La PTP denuncia l’existència de deficiències greus i reiterades en la línia d’autobús interurbà Tarragona – Reus.

juny 03 2013

juny

03

2013

20130603-bus-reus-tgn

La PTP ha comprovat en els darrers mesos l’existència de deficiències greus i reiterades en la prestació del servei d’autobús interurbà Tarragona-Reus. Així mateix, la PTP ha recollit nombroses queixes dels usuaris de la línia tant pel que fa a aspectes de freqüència, puntualitat, adequació del vehicle i atenció al client.

Per que fa a la informació a l’usuari, es constata l’absència d’informació dels horaris de pas a les parades intermèdies, així com l’existència de discrepàncies entre els diferents horaris que figuren a les pàgines web de l’empresa concessionària i els serveis que es presten realment. A més, la PTP ha rebut denúncies d’absència del preceptiu llibre de reclamacions en alguns vehicles.

 

Pel que fa al servei, s’han observat freqüents incompliments i retards que no poden justificar-se per les obres a l’autovia T11, ja que aquestes són un fet conegut suficientment per l’empresa concessionària. Així mateix, es comprova que els vehicles originalment adscrits al servei es veuen substituïts sovint per altres vehicles de característiques menys adequades al caràcter semiurbà de la línia.

La situació de la línia empitjorarà a curt termini si com en anys anteriors s’aplica un horari d’estiu amb freqüències de 30 minuts , que resulten dissuasives per a la utilització del servei públic entre les dues ciutats. A més, el temps de recorregut es veu penalitzat ja que en les obres de millora de l’autovia T11 no s’han tingut en compte les necessitats del transport públic.

La PTP demana als serveis territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat que en ús de les seves competències intensifiqui la inspecció del servei d’aquesta línia, garanteixi l’existència de l’adequada informació per a l’usuari i comprovi que els servei s’ajusta als termes de la concessió. Així mateix, cas que l’empresa concessionària sol·liciti reducció d’horari per als mesos d’estiu, que garanteixi que almenys es mantingui la freqüència habitual en les franges horàries d’entrada i sortida dels llocs de treball.

Com a element de denúncia d’aquesta situació, avui dilluns 3 de juny a les 16.30 la PTP col·locarà informació actualitzada del servei a la parada de Reus-Universitat, una de les que genera major demanda i que no disposa actualment de cap tipus d’indicació.

Els mitjans de comunicació interessats podran prendre imatges a l’hora i lloc indicat, així com declaracions i/o talls de veu dels responsables de la PTP. La parada de Reus-Universitat es troba a l’autovia de Bellisens, just abans de la rotonda que dóna accés a l’Hospital.

 

TIRES QUE LA PTP HA INSTAL·LAT A LES PARADES DE REUS UNIVERSITAT

20130603-parada-reus-universitat

 

logo30-save Descarregar comunicat en PDF

 

REPERCUSSIÓ EN PREMSA

logo15-save Més Tarragona

logo15-link Canal Reus TV. Minut 6:56

logo15-link Reus Digital

logo15-link Nació Digital

logo15-link ABC

logo15-link La Vanguardia

 

 

 

 

També et pot interessar...