Search

Dr. Traffic

des. 15 2022

des.

15

2022

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aquest tren va ple!

En algunes línies de regionals, RENFE exigeix reserva prèvia. Una rigidesa poc compatible amb les necessitats de l’usuari, que sovint no sap l’hora de tornada. Els nous abonaments per viatgers recurrents permeten una solució imaginativa: reservar sense cost per a cada tren que surt, i fer servir només la reserva que més ens convingui. Un únic inconvenient: les places s’esgoten, i els trens sense places lliures van… com a la foto…

 

Ens ha sortit un competidor! 

Els de la PTP sovint fem allò de recomptar autobusos, perquè l’accés a les dades reals d’explotació és sempre complicat. Amb motiu dels problemes a les línies del Baix Llobregat, un simpàtic personatge d’una distingida i acreditada casa ha tingut la mateixa idea. S’accepten més col·laboradors!

Servei transfronterer

A Europa no hi ha fronteres, excepte si parlem de trens. Ara s’exigeix als maquinistes de RENFE que van fins a Cerbère el nivell B1 de l’idioma francès, i als maquinistes de SNCF que van fins a Portbou el mateix nivell de castellà. Això ha fet que algunes circulacions no hagin pogut arribar a destí, i s’han organitzat transports alternatius per carretera per un trajecte ferroviari d’1 km. escàs. Els companys de l’Associació d’usuaris de la línia Perpinyà – Portbou han proposat substituir el problemàtic servei ferroviari per un transbordament amb ases entre les dues estacions. Problema idiomàtic superat!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...