Search

La Revista

30 anys de la PTP!

Amb aquesta revista tanquem el cicle de celebracions dels 30 anys de l’entitat. En aquests 30 anys, l’entitat que va ser fundada per 5 persones n’ha vist passar ja més de 630, que en algun moment o altre han sigut socis i sòcies, ha tingut seu a 4 locals diferents, ha celebrat més de 300 reunions de junta, ha fet pel cap baix més de 10 viatges, i ha organitzat infinitat de xerrades, grups locals, activitats, reivindicacions i trobades.

Crec que podem dir que sense la PTP no s’entendrien alguns dels assoliments que hem tingut en matèria de transport públic a Catalunya: des de la integració tarifària a la T-usual, passant pel tramvia per la Diagonal, el carril bus de la B-23 o el bus 777, embrió d’una forma de concebre els busos d’altes prestacions.

Però la tasca de la PTP no només es mesura per aquests resultats tangibles. Totes les hores de dedicació voluntària, tots els lligams personals, de lluita i de professió que s’han creat, totes les complicitats traçades, totes les lluites, també les fracassades, i tots els petits canvis de consciència que hem anat provocant, formen part del llegat que la gent que formem part de la PTP aportem a la societat, amb la intenció de fer-la més crítica, més madura, més justa i més sostenible.

Tenim molts reptes al davant, i m’agradaria destacar-ne especialment 4: fer un salt endavant amb el servei de Rodalies, ampliar oferta i donar prioritat al bus (urbà i interurbà), aconseguir un sistema tarifari just, sostenible i atractiu i començar a traçar l’estratègia de transport públic a 20-30 anys vista.

La PTP hi som, i hi serem. Que la PTP segueixi acumulant no només aniversaris, sinó també èxits, sinergies i lluita!

Adrià Ramirez Papell

President de la PTP

Llegeix els articles de la revista número 72

Edicions anteriors de la revista