Criteris de sostenibilitat en la construcció de la Ciutat Judicial a l’Hospitalet

set. 09 1999

set.

09

1999

La PTP ha escrit al Govern de la Generalitat demanant que en la construcció de la futura Ciutat Judicial, a les antigues casernes de Lepanto del municipi de l’Hospitalet de Llobregat, es tinguin en compte els criteris de la mobilitat sostenible. La Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que vol concentrar en aquests terrenys la major part d’equipaments judicials de Barcelona i de l’àrea metropolitana.

Segons les primeres dades avançades des de la mateixa Conselleria, es preveu un nivell d’edificació de més de 150.000 m2 i la creació d’un aparcament de 1.500 places i una estació de bus.

Des de la PTP pensem que cal vincular el planejament urbanístic amb el de la mobilitat i que aquesta sigui sostenible. És per això que l’aprovació del projecte de la Ciutat Judicial s’hauria de condicionar a un estudi de l’impacte del projecte sobre la mobilitat i l’entorn

(Plaça Cerdà, Gran Via, accés a la ciutat de Barcelona). Es tractaria d’aplicar el principi de què tot pla urbanístic important tingués un pla de mobilitat sostenible associat que garantís que els ciutadans accedeixen a les noves instalálacions d’una forma sostenible.

L’anunci de construir un aparcament de 1.500 places és un primer indicador de la no sostenibilitat del projecte.

Des de la PTP hem presentat les propostes d’intervenció següents:

  1. Que a la ciutat judicial es construeixi una nova estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, Línia Catalans, intermèdia entre les estacions d’Ildefons Cerdà i Magòria, amb total accessibilitat, és a dir, sense barreres arquitectòniques. L’estació podria ser anomenada Ciutat Judicial.
  2. Reducció substancial del nombre de places de l’aparcament de la Ciutat Judicial.
    Només caldria autoritzar aquelles places per les necessitats bàsiques, com les logístiques de subministraments i serveis, les de policia judicial, furgons policials, etc.
  3. Construcció d’una mini-estació de bus que connecti l’Hospitalet i la ciutat de Barcelona i altres autobusos interurbans del Baix Llobregat.
  4. Incorporar a les despeses de la construcció de la nova ciutat judicial les relacionades amb les inversions en infraestructures de transport públic.

També et pot interessar...