Search

XIII Cursa de Transports de la Regió Metropolitana de Barcelona

set. 18 2024

set.

18

2024

El cotxe ha estat el transport més ràpid a la cursa de Barcelona d’aquest any en tots els casos.

La combinació d’autobús i rodalies queda en darrera posició amb diferència.

Aquest any, la PTP celebra la cursa de transports Interurbana de Barcelona, aquesta vegada des-de diferents ciutats i pobles de l’àrea metropolitana fins a Avinguda Meridiana I.

Set participants han format part de la cursa interurbana aquest any, utilitzant diferents modes de transport per a fer la cursa (cotxe, tren, metro bicicleta i autobús). Les sortides han sigut des de diferents llocs (Badalona, Cerdanyola i Sant Just Desvern)


El mitjà més ràpid ha estat el cotxe, seguit del metro. Tot i això, tenint en compte factors importants a considerar com la sostenibilitat i el preu, els mitjans guanyadors d’aquesta cursa serien el metro i el tren elèctric Rodalies, els han quedat en segon lloc. 

La bicicleta elèctrica ha quedat en tercer lloc pel que fa a la velocitat, però és el mitjà més sostenible dels que han participat. A més, també cal recalcar que només ha arribat tres minuts més tard que el tren elèctric Rodalies, el guanyador des-de la sortida de Cerdanyola. També s’ha de tenir en compte que ha sigut des d’aquest punt des de l’únic que ha sortit una bicicleta.

D’altre banda, el transport més lent de la cursa interurbana d’aquest any ha estat la combinació d’autobús i Rodalies, que ha fet el trajecte des-de Sant Just Desvern fins al punt de trobada i tot i ser el tercer trajecte més curt ha sigut el que ha trigat més (amb dinou minuts de diferència. 


El metro ha estat el segon transport més ràpid, i tot i quedar per darrere del cotxe, ha aconseguit uns temps força competitius. En rutes com la de Badalona a l’Avinguda Meridiana, el metro ha demostrat la seva efectivitat en moure’s dins de l’àrea metropolitana, evitant completament els embussos de trànsit. A més, quan es tenen en compte altres factors com el preu i les emissions, el metro s’alça com un clar guanyador. És ràpid, assequible i una de les opcions més sostenibles, ja que funciona amb energia elèctrica.


Accedeix aquí als resultats de la XXI Cursa de Transports Metropolitana de Barcelona

Accedeix aquí a l’informe detallat de conclusions per a les curses urbanes.

Accedeix aquí a la metodologia de càlcul de les nostres curses.

També et pot interessar...