La PTP ha presentat avui les seves al·legacions al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), en les que proposa incrementar les mesures favorables al transport públic i la mobilitat sostenible.
L’objectiu del PEMV és l’anàlisi de la mobilitat al Vallès per tal d’oferir un sistema de transport col•lectiu competitiu, prestant especial atenció a la xarxa d’autobusos interurbans, a la xarxa ferroviària (existent i planificada), i al sistema d’intercanviadors
El document d’al·legacions presentat posa de manifest la insuficiència de les mesures proposades pel PEMV per tal d’assolir millores substancials tant en matèria d’emissions de gasos d’efecte hivernacle com en el repartiment modal de la mobilitat. Així mateix, posa de manifest la contradicció que suposa el fet que l’alternativa base (la de més probable execució en un escenari de crisi) destini més recursos a les infraestructures per al vehicle privat que a les destinades a la mobilitat sostenible.
Les al·legacions proposen la priorització d’un seguit de projectes o serveis ferroviaris de gran impacte en la mobilitat del Vallès: el túnel ferroviari de Montcada (estalvi de 5-8 minuts en el trajecte a Barcelona per la R4), el tramvia UAB – Montcada (amb estudi informatiu ja redactat), el perllongament de la línia S2 a Castellar del Vallès i l’establiment de nous serveis regionals pel corredor El Papiol – Mollet o el baipás a Sant Cugat que permetés serveis directes Terrassa – Rubí – UAB – Sabadell. En aquest apartat s’inclou també la proposta de la variant de la línia R3 entre Mollet Santa Rosa i Montcada Ripollet passant per la nova estació cèntrica de Santa Perpètua de Mogoda / Granja Soldevila, en construcció per a la línia R8.
Així mateix, es formulen diverses propostes per a la millora del transport públic per carretera que el PEMV no contempla, s’incideix en la necessitat d’atendre millor la mobilitat generada pels polígons industrials i es reivindica la integració urbana íntegre de la N-150.
Finalment, i assumint com a pròpies les al·legacions presentades per FEM Vallès, es planteja la necessitat d’un organisme de caràcter públic per la gestió del PEMV, amb participació de les entitats i associacions que es dediquen a la mobilitat
Si ho prefereixes, també el pots descarregar fent click aquí.