La Superilla del Poblenou és un exemple fascinant de com l’espai urbà pot ser reinterpretat per a millorar la vida de les persones i fomentar la interacció comunitària.
Parlar amb veïns del barri ens va revelar com la Superilla millora la vida i la comunitat.
“The End of Suburbia” ens mostra els problemes dels suburbis i la necessitat d’alternatives sostenibles veient que, en certa manera, no difereix de la situació actual.
Divendres 30 de juny, tot començant les activitats pels 30 anys de la PTP, vam gaudir d’una visita a la superilla del Poblenou, i va ser una experiència realment enriquidora.
La visita va ser organitzada per la Sílvia Cassoran, que ens va guiar a través d’un recorregut pel barri. Vam poder veure com la Superilla es diferenciava dels altres carrers del Poblenou. Els carrers no són només vies de circulació, sinó també espais per fer-hi estada, connectar amb la natura i socialitzar amb altres persones. El disseny de la Superilla està centrat en les persones, amb amplis espais per a vianants, zones verdes i àrees recreatives.
Durant la visita, també vam tenir l’oportunitat de parlar amb alguns dels veïns i veïnes del barri que estaven allà. Vam poder escoltar les seves opinions i perspectives sobre com la Superilla havia millorat la qualitat de vida i promogut un sentiment de comunitat més fort. Els testimonis van ser inspiradors, i vam sentir-nos animats a explorar noves formes de repensar els nostres propis entorns urbans.
Un sopar amb lliçons per aplicar
Després de la visita, tots vam anar a sopar junts per continuar la conversa i compartir les nostres pròpies impressions. Va ser un moment d’alegria mentre discutíem sobre com podíem aplicar les lliçons apreses de la Superilla a altres barris i ciutats.
Per culminar la nit, vam decidir veure la pel·lícula “The End of Suburbia“. Aquest documental ens va obrir els ulls a la realitat que vivim avui en dia, que, en certa manera, no difereix tant de la que teníem fa anys. Va posar de manifest els problemes associats als suburbis i com la nostra dependència dels cotxes i els recursos no renovables ha tingut un impacte negatiu en el medi ambient i en la qualitat de vida.
“The End of Suburbia” ens va recordar la importància de repensar la manera com construïm les nostres comunitats i de promoure solucions sostenibles. Ens va encoratjar a continuar buscant alternatives més respectuoses amb el medi ambient i a abraçar un estil de vida més conscient.
Amb aquesta primera activitat per a celebrar els 30 anys de la PTP, vam demostrar com l’espai urbà pot ser repensat per a millorar la nostra vida quotidiana i com és necessari canviar la nostra manera de viure per a construir un futur més sostenible i harmoniós. És per això que la PTP esperem poder continuar celebrant aniversaris i us animem a participar de les pròximes activitats que realitzarem!
Troba aquí les fotos
Amb el suport de: