El passat 31 de març vam rebre amb sorpresa la notícia de la mort de l’Ole Thorson. Com segurament tots sabreu, l’Ole va ser una de les 5 persones que el 1993 van fundar la PTP. Nascut a Copenhaguen, i arribat a Barcelona als anys 70, va ser un pioner a defensar idees per a una mobilitat més sostenible, introduint idees i plantejant debats abans que ningú ho fes a Catalunya.
Ho va ser per la PTP, però també per dues entitats germanes com Catalunya Camina i P(A)T, l’associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, que va fundar i presidir, i amb qui tenim el plaer de treballar conjuntament i de compartir espai en aquest número de la revista. En aquest sentit, part de l’herència de l’Ole Thorson es nota en aquesta voluntat de treball en xarxa i col·laboració que caracteritza les entitats.
Ja ell, juntament amb en Juan Ramón Domínguez i SET, des de l’empresa d’enginyeria INTRA que també va fundar, ens havia acollit a la PTP en les seves oficines, i encara ara ho fa amb Catalunya Camina i P(A)T. Personalment, l’última conversa que vam tenir, parlàvem precisament de com aconseguir una oficina comuna per a les entitats, i de les sinergies que es podien generar si compartíem espai físic.
De tarannà tranquil i formal en les formes, però radical i innovador en les idees, i treballador incansable. És una forma de fer que ha marcat també el caràcter de la PTP i que esperem ser-ne dignes hereus.
Acabo amb un breu repàs de què trobareu en aquest número: des del congrés d’entitats que vam organitzar amb l’European Passenger Federation, fins a temes d’actualitat com el tramvia a Glòries, la reforma de Meridiana i el seu impacte en el servei de bus interurbà, una breu guia sobre qui decideix què a l’hora de gestionar rodalies, o un repte important que es va acostant: com enfocar la renovació de concessions de bus interurbà a tot Catalunya.
I recordeu que aquest darrer trimestre celebrem junts els 30 anys de defensa del transport públic: farem el viatge a Cadis, un sopar i moltes sorpreses més per als nostres membres i simpatitzants! Com podeu veure, en la lluita per a una mobilitat més sostenible, la llista continua sent llarga.