20141002-cursa-lleida-logo

logo30-save Descarregar taula de resultats logo-facebook Accedir a la galeria de fotos

  • Aquesta activitat, organitzada per l’ATM de Lleida i l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, se celebra per tercer any consecutiu a la ciutat de Lleida en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.
  • La bici ha estat el mitjà de transport guanyador en tots els trajectes de la cursa, amb una velocitat mitjana de 10 km/h.
  • El trajecte amb cotxe privat ha resultat 4 vegades més car que amb el bus i suposa el doble d’emissions de CO2 i de partícules PM10.

20141002-cursa-ile-escolar-foto

50 alumnes dels Instituts La Mitjana, Maria Rúbies i Torre Vicens, que participen en el programa Agenda 21 de l’Ajuntament de Lleida, han participat aquest divendres en la cursa de mitjans de transport escolar que ha organitzat l’ATM de Lleida conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), que per tercer any consecutiu s’emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

 

L’objectiu d’aquesta activitat és treballar de forma pedagògica i amena les avantatges dels mitjans més sostenibles per desplaçar-nos per la ciutat. Per aquest motiu la cursa ha sortit des de cada centre fins a la plaça Sant Joan, amb els diferents mitjans de transport: a peu, en bici, en bus i en vehicle privat. Un cop arribats allà, s’ha realitzat una comparativa dels diferents mitjans en el temps utilitzat, els diners invertits i les emissions de gasos contaminants provocades. A la plaça Sant Joan, la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Ma Dolors Tella; Josep Barberà, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida i Francesc Blanch, representant dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, acompanyats per tècnics de la PTP i responsables de l’ATM han rebut els participants als quals se’ls ha comunicat el resultat de la prova.

 

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura Europea celebra enguany la seva 15a edició juntament amb centenars de municipis europeus per al foment de la qualitat de vida a les ciutats a partir de la millora de la mobilitat sostenible.