20151016-cursa-lleida

• La bici ha estat el mitjà de transport guanyador en tots els trajectes de la cursa, no només en temps de viatge, sinó també en costos econòmics, socials, ambientals i de salut.

• El trajecte amb cotxe privat ha resultat 4 vegades més car que amb el bus i suposa el doble d’emissions de CO2 i de partícules PM10, sense comptar el cost d’estacionament.


168 alumnes dels Instituts Torre Vicens, Joan Oró, Castell dels Templers, Maria Rúbies, que participen en el programa Agenda 21 de l’Ajuntament de Lleida; i dels Graus d’INEFC i Infermeria de la Universitat de Lleida, han participat aquest divendres en la cursa de mitjans de transport escolar que ha organitzat l’ATM de Lleida conjuntament amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i l’Ajuntament de Lleida i, que per quart any consecutiu s’emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

 

L’objectiu d’aquesta activitat és treballar de forma pedagògica i amena les avantatges dels mitjans més sostenibles per desplaçar-nos per la ciutat. Per aquest motiu la cursa ha sortit des de cada centre fins a la plaça Sant Joan, amb els diferents mitjans de transport: a peu, en bici, en bus i en vehicle privat. Un cop arribats allà, s’ha realitzat una comparativa dels diferents mitjans en el temps utilitzat, els diners invertits i les emissions de gasos contaminants provocades. Per primer cop, s’ha avaluat també l’impacte en la salut de cada ruta segons el mode de transport utilitzat. A la plaça Sant Joan responsables de l’ATM, la Paeria i la PTP han rebut els participants als quals se’ls ha comunicat els resultat de les proves. Els alumnes també han participat en diferents sessions d’estiraments i zumba a càrrec d’alumnes d’INEFC, que han col•laborat amenitzant l’arribada dels participants.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura Europea celebra enguany la seva 16a edició juntament amb centenars de municipis europeus per al foment de la qualitat de vida a les ciutats a partir de la millora de la mobilitat sostenible.

 

logo15-save Taula resultats IV Cursa escolar Àrea de Lleida

logo15-save Comunicat conjunt PTP – ATM Lleida