Dr. Traffic

jul. 31 2022

jul.

31

2022

El misteri dels trens desapareguts… 

Però en canvi, si feu la mateixa consulta a un buscador seriós, com ara el dels ferrocarrils alemanys, resulta que apareix un altre tren a les 9:03! 

Si feu una consulta al web de rodalies per un trajecte al matí entre Barcelona i, per exemple, Vila-seca obtindreu aquesta resposta: un tren a les 8 i un a dos quarts de 10. 

Horaris a la web de Rodalies
Mateixos horaris a la web de DB

Aquest misteriós fenomen de desaparició de trens es produeix en diferents moments del dia, a les línies R14, R15 i R16 i en tots dos sentits. Però des del Dr. Traffic estem en condicions per posar llum a la foscor: la pàgina web de rodalies no inclou les circulacions que realitza Renfe per obligació de servei públic a les línies que van més enllà del territori català. El que no podem explicar és el mecanisme mental pel qual algú pot decidir que aquests trens no interessen a l’usuari… 

Però com hi vaig?!?! (Google Maps i Mou-te) 

Enunciat del problema: són les 13:15 d’un dia laborable, estic a la Plaça Catalunya de Barcelona i vull anar a Sant Joan de les Abadesses amb transport públic. Com ho haig de fer? 

Resposta segons Google Maps:

No ho puc fer 

Resposta segons Mou-te (buscador de la Generalitat de Catalunya): M’ofereix quatre alternatives, una de les quals és anterior a l’hora de la consulta. Totes requereixen un mínim de tres transbordaments. La primera arribada a Sant Joan és a les 17:34. Buf! Massa complicat, no us sembla? 

Ah! Si mai heu de fer aquest viatge, agafeu el tren de les 13:36 fins a Ripoll (arribada a les 15:35), i d’allà el bus de TEISA de les 16:00 amb arribada a Sant Joan a les 16:15. Però sobretot, no ho xiveu als buscadors! 

As a not Serious? (pàgina web de RENFE) 

Renfe explica a la seva pàgina web el seu nou servei integral de mobilitat RaaS: 

Con esta idea en mente, surge el Proyecto RaaS (Renfe-as-a-Service), que hace frente a la costumbre de utilizar decenas de aplicaciones, además de a la falta de integración del sistema de movilidad actual. RaaS será la primera plataforma de Mobility as a Service en España que, ofreciendo una gran variedad de modos de transporte, conectará todo el país de la forma más sostenible y accesible posible. Permitiendo adquirir, con una única aplicación, un billete puerta a puerta, que aglutine los distintos modos de transporte disponibles, pagar y guardar los billetes. Además, RaaS te acompañará durante todo el trayecto. También dispondrá de múltiples canales de contacto a través del Centro de Ayuda como chatbot, formulario, email, FAQs, entre otros, proporcionando una experiencia más cómoda, ágil y sin contratiempos para todos los usuarios.

Fantàstic, no? Llàstima que quan intentem des de la pàgina de Renfe fer un viatge en el que simplement intervinguin dos trens de Renfe, d’estació a estació i sense posar cap més operador per no fer-ho més difícil (per exemple: un Reus – Girona), la pàgina web ja és incapaç de donar resposta: 

Com per consultar des de la porta de casa al campanar de Sant Joan de les Abadesses! 

També et pot interessar...