Search

Concentració a favor del manteniment de la línia ferroviària Cambrils – Salou – Port Aventura

des. 10 2019

des.

10

2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i la Plataforma en Defensa del Ferrocarril del Camp de Tarragona (PDF) van convocar el passat dissabte una concentració de rebuig als projectes de tancament i desmantellament del tram ferroviari Cambrils – Salou – Port Aventura.

L’acte es va realitzar davant de l’estació de tren de Tarragona, i va comptar amb la presència d’un centenar llarg de persones. En el transcurs de la concentració, un grup d’actors van efectuar una paròdia de l’enterrament d’aquesta línia ferroviària , que malgrat la seva bona salut (més de 675.000 viatgers anuals) es veu amenaçada de mort per la inacció de la Generalitat de Catalunya i l’absurda actitud dels alcaldes de Salou i Cambrils.

La PTP i la PDF continuaran en els propers dies les gestions i accions a tots els nivells per aconseguir el manteniment del servei i la seva ràpida integració urbana mitjançant la conversió a tren-tramvia.[/vc_column_text][vc_column_text]Si no ho impedim, el proper 10 de gener queda sense servei el tram ferroviari entre Port Aventura, Salou i Cambrils. Desapareixeran les estacions del centre de Salou i de Cambrils, i els 675.000 usuaris anuals d’aquestes estacions tindran com a única alternativa l’autobús, que triga més del doble, o estacions allunyades 30 minuts a peu. L’estació de Port Aventura, que teòricament ha de donar servei a Salou, queda amb només quatre serveis diaris a Barcelona. Tarragona ciutat perd la circulació dels Euromeds. La R16 Barcelona-Tortosa no millora ni freqüència ni temps de recorregut, i queda compromesa en el futur la relació en convencional entre les Terres de l’Ebre i Barcelona passant per Tarragona ciutat. Tarragona queda com l’única província del Corredor Mediterrani on no hi haurà intermodalitat entre la xarxa d’alta velocitat i la de ferrocarril convencional.

És el pitjor atemptat contra el ferrocarril que s’ha perpetrat en democràcia. La miopia d’uns alcaldes, la inacció clamorosa de la Generalitat i el desinterès del Ministeri ens han portat fins aquí.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=”4″][vc_column_text]

L’acció va incloure una performance teatral per a denunciar els efectes del tancament

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=oO-cetfiUvU” title=”Performance”][vc_separator border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

DESCARREGA AQUÍ ELS CARTELLS DE DIFUSIÓ DE L’ACTE

Cartell de la concentració

Cartell informatiu

Vols construir-te la teva pròpia pancarta?

Descarrega aquí la teva pròpia pancarta. Tot el que has de fer és imprimir-la en 4 fulls DINA4 i enganxar-los en el mateix ordre que apareix a la imatge d’aquí a sota. Així, podràs venir amb la teva pancarta o podràs penjar-la allà on creguis que més falta fa!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...