Search

Torna la revista de la PTP

abr. 23 2021

abr.

23

2021

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Torna la revista de transport públic més estimada!” title_align=”left” title_size=”h5″ title_color=”accent”][vc_empty_space][vc_column_text]Benvolgudes i benvolguts, és un plaer poder portar a les vostres mans el número 64 de la revista de la PTP. La revista va ser, durant molts anys, un dels pilars de l’acció de l’associació. Des del primer número, que va sortir el 1995, fins al número anterior a aquest, publicat el 2014, la revista recull reivindicacions, reportatges, entrevistes i material divulgatiu, que ens permeten repassar la història de l’entitat.

Avui li donem continuïtat amb un nou número, ara combinant l’edició digital i en paper, amb la voluntat de seguir sent una referència de les lluites i els objectius de la PTP, amb la idea de treure una nova edició quadrimestralment a partir d’ara. En aquest número obrim amb un dels temes de més actualitat: la lluita per a la recuperació del servei ferroviari a Salou i Cambrils, després del lamentable tancament de la línia, ara en el format d’un TramCamp que permeti articular la mobilitat quotidiana del Camp de Tarragona. 

En termes ferroviaris, a la revista també hi trobareu la commemoració dels 70 anys del Tren de la Pobla i un breu reportatge sobre les possibilitats dels trens internacionals. 

En transport públic per carretera, destaquem tant el treball fet pels socis de la PTP a Osona, conjuntament amb operadors, institucions i altres entitats, com la proposta de reconversió de carrils d’entrada a Barcelona com a Bus-VAO, per encarar la mobilitat post-COVID.

Per últim, analitzem l’impacte que ha suposat la pandèmia en l’ús del transport públic, del transport privat i de la mobilitat activa, recordem que no hi ha evidències que el transport públic sigui un focus de contagi i recordem la importància de mantenir el prestigi del transport públic per poder afrontar amb garanties els reptes ecològics i socials que tenim per davant.

Els articles que trobareu aquí s’aniran publicant també a la nostra web, en format digital, i aquells que ho desitgeu podeu demanar l’enviament d’una edició en paper. Us convidem, si us ve de gust, a proposar-nos temes i articles de les properes revistes. Esperem que gaudiu llegint aquest número i que us faci sentir orgulloses i orgullosos de formar part de l’entitat.

Puc dir, en representació de la junta actual, que ens fa una gran il·lusió continuar la magnífica feina d’aquesta entitat que ja té 28 anys d’història i molts èxits a les seves espatlles.

 

Adrià Ramirez Papell

Presidència de la PTP[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”No et perdis cap article de la revista!” txt_align=”center” color=”green”][/vc_cta][vc_btn title=”Número 64 disponible aquí!” color=”success” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fmss64%2F”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...