Search

La PDF.Camp i la PTP presenten al delegat de Foment per al Corredor Mediterrani un estudi per evitar l’aïllament del Camp de Tarragona

oct. 10 2017

oct.

10

2017

Avui fa un any, el 10 d’octubre de 2016, la plataforma en Defensa del Ferrocarril al Camp de Tarragona (PDF.CAMP), la Promoció del Transport Públic (PTP) i la plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre van celebrar l’acte unitari “Ja n’hi ha prou”a Vila-seca, aplegant associacions ciutadanes i representants polítics de tot el Camp de Tarragona per demanar la millora del servei. Fruit d’aquell acte es va acordar redactar l’estudi “Diagnosi i proposta de millora del servei ferroviari al Camp de Tarragona”, presentat el proppassat 12 de juliol a Tarragona. L’estudi recull de dades sobre el servei ferroviari al Camp de Tarragona i fa una radiografia dels riscos que planteja el desviament del Corredor Mediterrani de passatgers per Perafort, la concentració de trens regionals i de mercaderies pel litoral de Tarragona i la desaparició de les estacions cèntriques de Cambrils i Salou avui connectades amb Port Aventura i Tarragona.

Aquest document, que porta tres mesos d’exposició al públic, va poder ser presentat personalment ahir, dia 9 d’octubre, al coordinador general del Ministeri de Foment per a les obres de construcció del Corredor Mediterrani ferroviari, el Sr. Juan Barios Baquero. Representant la PDF.CAMP i la PTP van assistir els senyors Carlos Montejano, Daniel Pi i Ricard Riol.

Es tracta del primer contacte entre les plataformes en defensa del ferrocarril al Camp de Tarragona i un representant del Ministeri. El Sr. Barios va interessar-se pels detalls de l’estudi així com les solucions proposades, i va reconèixer que calia aportar algun tipus de solució per donar fiabilitat i millora de temps de viatge als trens entre les zones urbanes del Camp de Tarragona i Barcelona, així com les connexions amb les terres de l’Ebre. Es va fer referència a diverses mesures pendents d’estudi de caràcter infraestructural pensant en reduir els temps de viatges dels trajectes regionals. Així mateix es va informar que el Ministeri era molt conscient de la possible saturació de la línia de costa i l’interès existent en l’aprofitament parcial de la línia Reus-Roda per desviar els trens de mercaderies per l’interior. Pel que fa la conversió de la línia de Cambrils – Salou – Port Aventura en tren-tramvia, el Sr. Barios va apel·lar la necessitat d’un conveni entre diverses administracions perquè el Ministeri de Foment no seria l’autoritat competent en aquesta decisió.

Tarragona, 10 d’octubre de 2017

També et pot interessar...