Search

XI Cursa de Transports del Camp de Tarragona

set. 18 2024

set.

18

2024

El tren elèctric Rodalies ha estat el transport més ràpid a la cursa de tarragona d’aquest any.

L’autobús queda en darrera posició

Els participants de la cursa han comptat amb un obsequi a l’arribada de la cursa!

Aquest any, la PTP celebra la cursa de transports de Tarragona, aquesta vegada des-de diferents ciutats i pobles fins a Tarragona.

Catorze participants han format part de la cursa aquest any, utilitzant diferents modes de transport per a fer la cursa (autobús, cotxe, tren elèctric Rodalies i moto). Les sortides han sigut des de la Universitat Rovira i Virgili, Reus, Cambrils, Salou, Vila-Seca, Vilallonga del Camp, el Vendrell i Valls.


El mitjà més ràpid ha estat el cotxe, tot i que en molts casos també ho ha estat el tren elèctric Rodalies i en un cas l’autobús. A més, cal considerar la cursa de transports de la PTP no analitza només qui és el més ràpid en arribar, sinó també qui ens suposa un menor cost o un menor impacte ambiental. En aquests casos, el menor cost ha estat el tren i el bus i, en darrer lloc, el vehicle privat. 

El transport més lent en la majoria dels casos ha estat l’autobús, amb el qual podem observar la mateixa tendència en totes les curses. També cal recalcar que aquest fet no només es dona per la seva velocitat, sinó també per la freqüència en la que passen els busos.


Analitzant el global de les dades recollides, podem arribar a la conclusió de que el tren elèctric Rodalies és el guanyador no només per la seva gran velocitat sinó també pel seu baix impacte ecològic. A més, un tren pot portar a una gran quantitat de persones en el mateix moment, cosa que el cotxe no pot fer. Altres beneficis d’aquest transport són el seu baix cost econòmic per aquells que l’utilitzen en comparació amb el cotxe i la inexistència de tràfic, evitant així quedar-nos parats a la carretera durant llargues estones.

Accedeix aquí als resultats de la XIII Cursa de Transports de Tarragona

Accedeix aquí a l’informe detallat de conclusions per a les curses urbanes.

Accedeix aquí a la metodologia de càlcul de les nostres curses.

També et pot interessar...