Search

La PTP i Back on Track us conviden a anar a l’Estació de França en pijama per reclamar els trens nocturns

oct. 17 2024

oct.

17

2024

[Catalan] – English content down below

🗓️Data: 25 d’Octubre de 2024.
📍Lloc: Estació de França.
🕐Horari: 20:30h.
🗣️Acte obert a tothom!

El proper divendres 25 d’octubre se celebrarà a l’exterior de l’Estació de França una pijamada per a reivindicar el retorn dels trens nocturns.

Ho organitza Back on Track a diferents ciutats europees simultàniament. 

Cal dur pijama, màscara per dormir, coixí, peluixos… i auriculars, ja que es farà una discoteca silenciosa al ritme de la ràdio.

El proper divendres 25 d’Octubre, la PTP i Back on track organitzem una pijamada per reivindicar més trens nocturns, millors i més assequibles. L’acte, que tindrà lloc a l’exterior de l’Estació de França, forma part d’una acció que se celebtarà a diverses ciutats europees (Barcelona, Berlín, Copenhaguen, Hamburg, Lisboa, London, Nantes i Zúric).

Per assistir-hi, cal dur pijama (també es poden portar peluixos, coixins, máscares per dormir, etc.) i auriculars per poder escoltar la música de la discoteca silenciosa.

Els trens nocturns a Barcelona

Malauradament, la xarxa de trens nocturns s’ha reduït dràsticament a Barcelona -i a tota la península Ibèrica- des del 2010. El desinterès per part de qui els operava (majoritàriament Renfe, que els ha cancel·lat, i la SNCF, que ha limitat el París – Barcelona a Cervera de la Marenda/Portbou), va fer anar perdent serveis fins a quedar només amb el servei a Galícia, que tenia una forta demanda però es va cancel·lar amb l’excusa de la pandèmia.

En canvi, a nivell europeu aquest procés de decadència es va donar unes dècades abans i els últims anys s’ha vist un procés de recuperació d’aquests serveis.

Back on track

Back on Track és una xarxa europea de voluntaris que lluiten activament per a que els trens nocturns siguin millors, més assequibles i arribin arreu, també creuant fronteres. Consideren que els trens nocturns poden ser una forma moderna, còmoda i relaxada de viatjar, alhora que permetrien reduir un 3% les emissions de CO2 substituint els vols de curta i mitja distància. A Back on Track treballen reunint-se amb polítics, empreses i la societat civil i organitzant activitats internacionals de forma simultània com la #pijamada.

La #pijamada és una forma de reivindicar més trens nocturns o el seu retorn, com és el cas de Catalunya. L’activitat consisteix en reunir-se a una estació de tren a les 20:30h, hora local de Barcelona, vestits de pijama (amb coixins, peluixos, màscares per dormir, taps per les orelles, sabatilles d’estar per casa…) i ballar al ritme d’una emissora de ràdio, mitjançant l’ús d’auriculars. Tots els presents escolten la mateixa cadena alhora. De forma que és una performance silenciosa de persones ballant en pijama.Aquesta performance és de caràcter internacional, ja que també es durà a terme a altres capitals europees com Lisboa, París o Praga, de forma simultània. A Barcelona, la PTP coorganitza aquest acte conjuntament amb Back-on-Track i anima a tots els socis i simpatitzants de l’entitat a participar-hi!

Més informació

Podeu trobar-ne més informació aquí.

English

PTP and Back on Track invite you to go to Estació de França in your pyjamas to claim the night trains

📅 Friday October 25
🕤20:30 h
📍Estació de França
🗣️Event open to everyone!

Next Friday, October 25, a sleepover will be held outside the Estación de França to demand the return of night trains

It is organized by Back on Track simultaneously in Barcelona, ​​Berlin, Copenhagen, Hamburg, Lisbon, London, Nantes and Zurich

You must wear pyjamas, sleeping mask, pillow, stuffed animals… and headphones, as there will be a silent disco to the rhythm of the radio

Unfortunately, the network of night trains has been drastically reduced in Catalonia since 2010. The lack of interest on the part of Renfe and the SNCF made it lose services. On the other hand, on a European scale this process of decline occurred a few decades earlier and recent years have seen a process of recovery of these services.

This performance is a way to claim more night trains. The activity consists of meeting at a train station at 8:30 p.m., Barcelona local time, dressed in pyjamas (with pillows, soft toys, sleep masks, earplugs, slippers for being around the house… ) and dance to the beat of a radio station, using headphones. Everyone present listens to the same channel at the same time.

This performance is of an international nature, as it will also take place in other European capitals such as Berlin, Copenhagen, Hamburg, Lisbon, London, Nantes and Zurich. simultaneously. You can find more information here: https://back-on-track.eu/trans- europe-pyjama-party-2024/. In Barcelona, ​​the PTP co-organizes this event together with Back-on-Track and encourages all members and supporters of the organization to participate!

També et pot interessar...