Search

Aclariments de PTP en relació amb la notícia publicada avui al Diari de Sabadell (DS)

maig 17 2012

maig

17

2012

20100112-sabadellAvui, el Diari de Sabadell, DS, publica un ampli reportatge en el que el diari dóna la seva visió del Pla Sabadell 2 x 2020, presentat per la PTP al Casal Pere Quart el passat mes de gener i posteriorment, el 3 de maig, en un acte a la seu d’ERC Sabadell.

Alguns extrems de la llarga crònica de dues planes del reportatge de DS no s’ajusten al que es va dir a la presentació i per això la PTP fa aquest comunicat.

El DS posa en boca dels representants de PTP que la nostra entitat vol un tramvia pel centre de la ciutat. Es tracta d’una idea interessant, però el que es va dir és que PTP defensa que l’eix central sigui exclusiu pel transport públic, com passa a les ciutats europees avançades. A la pregunta del públic de si l’ideal seria un tramvia, se li va contestar que, atès que és l’eix amb més demanda, el tramvia seria òptim, però que caldria parlar que es fa el cap de setmana per la qüestió de l’àrea de vianants de diumenges i festius, ja que, o se suprimeix l’exclusivitat pels vianants o la infrastructura s’inutilitza una setena part del dies de l’any. De fet, en cap document de PTP es pot trobar una proposta de tramvia per l’eix central. La proposta del TramVallès és de tren-tramvia interurbà -alternatiu als túnels ferroviaris que proposa el Pla Territorial- i que accedeix a Sabadell per la Gran Via, procedent de Badia, i per la Ctra. de Barcelona/Terrassa, procedent de Terrassa i de Barberà.

El DS posa en els llavis dels portaveus de PTP la frase “Proponen cerrar la Rambla al transporte público” quan el que van dir és que “Proposen destinar la Rambla només als autobusos, vianants i veïns”. Exactament el contrari.

El DS diu que PTP va criticar el sistema de TUS, quan el redactor del pla, el Sr. Pau Noy, va defensar totalment el model empresarial de TUS i va arribar a dir que la bona gestió de TUS era un dels millors negocis que havia fet la ciutat de Sabadell. El Sr. Noy justament va dir que l’ocupació del servei actual era bona, i que el problema és que faltava oferta i velocitat comercial. Molta oferta i velocitat comercial, per arribar doblar el nombre de passatgers com proposa el pla de PTP, són objectius que depenen sobretot del Pla de Mobilitat Urbana de Sabadell, i no de l’operadora TUS. El Sr. Noy va afegir que la comparació entre la productivitat de TUS comparada amb la de TMB era d’una forma meridianament clara favorable a la companyia sabadellenca, que dobla en eficiència l’empresa barcelonina.

En Aquests moments, quan es compleixen els 30 anys de TUS com a prestatària del servei de transport públic a la ciutat, la PTP vol felicitar l’operador de transport públic sabadellenc posant en relleu l’èxit del seu model social cooperatiu, la qual cosa li ha donat un alt grau de productivitat, fiabilitat i economia en el servei en benefici de tots els ciutadans de Sabadell, tant dels hi pugen al bus com dels que no ho fan.

 

Sabadell, 17 de maig de 2012

També et pot interessar...