Search

Al Carmel, l’autobús és tan important com el cotxe de l’alcalde

febr. 02 2005

febr.

02

2005

L’ensorrament provocat en el barri del Carmel per les obres de la prolongació de la línia 5 de metro ha causat un gran trasbals al miler de persones que han hagut de ser desallotjades de casa seva amb les quals mostrem la nostra solidaritat. Però aquest incident també està suposant una gran molèstia als milers d’usuaris que utilitzen diàriament les línies de bus que passen per la zona. Concretament, són les línies 39, 19 i 10 de TMB i les línies 86 i 87 d’Authosa. El fet d’haver d’hagut de tallar al trànsit el carrer Llobregós ha suposat que aquestes línies acumulin retards mai vistos fins ara. Per exemple, en cas de la línia 39, s’ha documentat que alguns ciutadans s’han hagut d’esperar 40 minuts i s’han arribat a veure quatre autobusos  de la línia seguits. És evident que la regulació no està funcionant i això suposa un deteriorament inacceptable d’un servei públic.

Quan es produeix un ensorrament que obliga a tallar l’entrada principal al barri, com ara en el cas del Carmel, són acceptables certs inconvenients, però d’altres no són explicables. Només, deixant pas als autobusos que pugen pel carrer Llobregós, des del passeig de Maragall, en la tanca que separa les dues calçades de la Rambla del Carmel, ja es produiria una millora extraordinària, perquè no s’obligaria als autobusos a donar una volta també extraordinària fins a la rotllana on s’inicia l’Avinguda de l’Estatut per retornar després per la Rambla de Carmel, deu metres més enllà de la tanca. És una tanca que separa dues calçades. Són només deu metres de distància. Aquesta tanca només s’obre pels serveis d’emergència i pel cotxe de l’alcalde i d’altres autoritats quan venen a fer gestions. Per què no s’obre també pels serveis públics com ara els autobusos ? Guàrdies que puguin autoritzar el pas no hi falten. L’entrada del barri té tota mena de controls.

Demanem a les autoritats que mentre durin les operacions extraordinàries per subsanar els problemes derivats de l’ensorrament del Carmel, es protegeixi el servei públic d’autobús per evitar que diàriament milers d’usuaris en resultin perjudicats. Aconseguir que els autobusos funcioni amb la mateixa regularitat que el metro és certament difícil, però que ho facin un mica millor, no solament és una obligació sinó que també és a l’abast.

També et pot interessar...