Search

Al·legacions al Pla d’Energia i Canvi Climàtic 2012-2020 de la Generalitat

juny 26 2012

juny

26

2012

20120626-presentacio-pecac
Arquitectes, ecologistes i veïns exigeixen l’aturada del pla de l’energia i canvi climàtic de Catalunya (PECAC 2012-2020).
7 entitats han al·legat conjuntament el pla en trobar nombroses insuficiències tècniques, i per tant de propostes i d’objectius.
El PECAC ha de quedar condicionat a la futura Llei de Canvi Climàtic, i no de forma viceversa.
El PECAC, redactat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i pel Departament d’Empresa i d’Ocupació, suposa el més gran canvi de discurs sobre mobilitat sostenible dels darrers temps. En l’apartat de mobilitat, el PECAC no sembla un document propi del Departament de Territori i Sostenibilitat, ja que es contravenen figures com la llei 9/2003 de mobilitat o les Directrius Nacionals de Mobilitat, en centrar-se únicament en la indústria del vehicle privat elèctric i només esmentar les altres formes de mobilitat sostenible. El PECAC consagra el sector de l’automoció com a principal motor econòmic del país, obviant que, a igualtat de tecnologia, la mobilitat no motoritzada i el transport col·lectiu segueixen guanyant en eficiència energètica i també en llocs de treball. Aquest Pla sembla haver estat elaborat més a la mida del lobby de l’automoció que per assolir un autèntic estalvi i eficiència energètics, objectius que només s’assoliran si donem prioritat al canvi modal per sobre del canvi tecnològic d’una flota ingent de vehicles (Catalunya té 5.000.000 de vehicles).

També et pot interessar...