Search

Amb tramvia per la comarca

oct. 05 2009

oct.

05

2009

20091005-aterrassaLa Plataforma pel TramVallès ha dut a terme una campanya de difusió

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la Plataforma pel TramVallès ha dut a terme una campanya de difusió consistent en repartir, entre els usuaris de les estacions ferroviàries de Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Sabadell, Sant Cugat, Rubí i Terrassa, milers de díptics amb informació de la proposta de xarxa comarcal de tramvies i un resum del manifest de la Plataforma. L’objectiu ha estat fer difusió de la proposta entre la ciutadania.

La Plataforma pel Tramvallès, integrada per 15 entitats de la comarca, demana la creació d’una xarxa de tramvies que relligui les principals poblacions del Vallès Occidental enllaçant les diferents línies radials dels Ferrocarrils de la Generalitat i de Rodalies Renfe. La proposta inicial, que es va presentar públicament el passat mes de juny, uniria Terrassa, Sabadell, Barberà, Badia, la Universitat Autònoma, Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Sant Cugat i Rubí.

La Plataforma pel TramVallès celebra que en l’esborrany del Pacte Nacional per a les Infraestructures, la Generalitat hagi previst una partida inicial de 96 milions d’euros per la seva primera fase, i que també el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) hi consti gran part de la xarxa. Però demana que la construcció del esdevingui una autèntica prioritat per executar a curt termini, “degut al seu òptim cost-benifici en una comarca amb més de 800.000 habitants, mancada d’un transport públic de qualitat que vertebri les seves viles i ciutats”.

La Plataforma pel TramVallès fa una crida als ajuntaments de Barberà i Montcada, els dos únics consistoris per on passaria la xarxa del TramVallès que en el seu Ple no han donat suport a la proposta, a sumar-se a la resta d’ajuntaments (Badia, Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell, Ripollet, Cerdanyola, Palau-solità i Santa Perpètua).

 

També et pot interessar...