Search

Assaig d’un carril bus a la B-23 fins a la Diagonal

set. 20 2007

set.

20

2007

ACTE REIVINDICATIU DE L’ENTITAT PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC

La calçada actual permet obrir una quarta via amb una inversió mínima

BARCELONA Les endèmiques retencions de les hores punta a la B-23, de Molins de Rei i Sant Joan Despí a la Diagonal, tenen solució amb una mínima despesa mentre el Ministeri de Foment no es decideix a construir el carril per a autobusos i vehicles d’alta ocupació (VAO), del qual encara està redactant l’avantprojecte. Així ho vol demostrar diumenge de 9.00 a 9.30 hores l’associació Promoció del Transport Públic (PTP) col.locant al tram que passa a l’altura de TV-3, amb el desviament previ del trànsit per part dels Mossos, fins a 150 cotxes de voluntaris aturats en tres carrils i tres autobusos estacionats en un altre carril. Tot en l’espai en què ara només hi ha tres vies de circulació.
La recent aprovació per part de la Generalitat del pla de descontaminació de l’àrea metropolitana, que limita la velocitat màxima a 80 qui- lòmetres per hora en 16 municipis, permet, segons van explicar ahir els responsables de la PTP, reduir l’amplada dels carrils actuals d’aquesta autopista que connecta amb el Baix Llobregat i crear la via VAO en els pocs metres que es guanyen.

COL.LABORACIÓ
Per fer el canvi en el tram que proposen, els últims tres quilòmetres d’entrada a Barcelona, és necessari modificar la senyalització i poc més. Una inversió mínima, sostenen, que tindria un efecte immediat a l’espera que Foment avanci la tramitació i l’execució dels 10 quilòmetres de carril VAO des de Molins de Rei.

La PTP va demanar ahir als automobilistes que vulguin impulsar el transport públic que s’inscriguin a l’entitat per participar en aquesta prova estàtica, inèdita en una autopista en servei, i que permetrà visualitzar de forma molt clara des del pont que travessa la B-23 al costat de TV-3 la viabilitat dels quatre carrils. En l’experiència hi col.laboren el Servei Català de Trànsit i operadors de transport públic. Segons l’entitat, el tall i desviament no causarà retencions donada l’hora i el dia en què es farà i no allargarà el temps de viatge més d’un minut.
Aquesta possible conversió a quatre carrils és idèntica a la de la Gran Via entre Sant Adrià i la plaça de les Glòries. Des del 2006 hi ha aquí tres vies per a cotxes i una per a autobusos en el mateix espai en què a l’altra calçada, la de sortida de Barcelona, només hi ha tres carrils.

També et pot interessar...