Search

Les tres Comissions Promotores dels trens-trams de les comarques Gironines, amb el suport de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura i l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), publiquem el present comunicat conjunt respecte la campanya que RENFE ha portat a terme per promoure la Costa Brava.

La campanya promocional “Descubre lo mejor de la Costa Brava”, emmarcada dins de l’“Escápate en tren” de RENFE, promou el turisme a diverses poblacions d’aquest territori. A les imatges que acompanyen l’article hi ha precioses vistes al Castell d’en Plaja de Lloret, a la ciutat emmurallada de Tossa de Mar o a la platja gran de Cadaqués. Cap d’aquests municipis disposa d’accés en tren. Només comptades poblacions de la Costa Brava, que no esmenta la campanya, com Blanes, a l’extrem sud, i Llançà, Colera o Portbou, a l’extrem nord, poden ser visitades en tren.

La descarbonització de la mobilitat, on bona part de la petjada de carboni està relacionada amb el desplaçament fins a la destinació amb vehicle motoritzat i privat, passa per desplegar el transport col·lectiu electrificat i eficient que suposa el “combo” del ferrocarril per als desplaçaments troncals i l’autobús per a les ramificacions. Per això pensem que campanyes com les que ha impulsat RENFE ens recorden la necessitat urgent d’avançar en els projectes dels trens tram de la Costa Brava, d’Olot-Banyoles-Girona i de Palafolls-Blanes-Lloret.

Llegeix el comunicat sencer aquí