Search

El context socioeconòmic i ambiental actuals deguts encara a la gestió de la pandèmia COVID-19 i la guerra d’Ucraïna, sumat a la creixent crisi de recursos naturals i l’avenç del canvi climàtic, impulsa a la potenciació de la mobilitat sostenible, especialment el transport públic.

El servei de bus, que hauria de complementar el transport ferroviari, té una cobertura horària pràcticament igual o inferior a la del tren pel que fa a la connexió amb Barcelona. Aquest problema es veu agreujat quan es desenvolupen activitats total o parcialment durant la nit, on no existeix oferta de transport públic.

La línia de bus nocturn més propera a Osona és la N-72, entre Barcelona i la Garriga, amb servei diari i operada per Sagalés, amb parades a Montmeló, Montornès del Vallès, Vilanova del Vallès, Granollers i Les Franqueses del Vallès. És per això que es vol proposar la creació d’una nova línia que comuniqui les principals poblacions de la Plana de Vic amb Barcelona.

Des de la PTP volem destacar, a més a més, que actualment no hi ha cap servei de bus nocturn a les comarques de la corona exterior de la Regió Metropolitana de Barcelona (Osona, Bages i Anoia), fent que aquesta proposta sigui un gran guany per al territori.

Podeu descarregar la moció aquí