Search

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Aquest dissabte, els usuaris de l’R3 ens hem concentrat a la Garriga per continuar reclamant alternatives dignes mentre duri el tall per obres entre la Garriga i Parets.

A la concentració hi havia un carro i una euga per simular el que no volem que passi.

Finalment, el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana ha fet pública la data d’inici dels talls entre la Garriga i Parets per les obres de desdoblament de l’R3 –el 12 d’octubre– i RENFE i el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya han anunciat els serveis alternatius que s’oferiran.

Aquests serveis alternatius en hores punta inclouen, a més dels serveis substitutoris del tren, alguns autobusos directes a Barcelona tant des de Centelles com des de la Garriga. Això suposa una millora respecte dels plantejaments inicials fets a la reunió del mes de juliol, però no és suficient i, si no volem que es produeixin situacions com les de Martorell i Vilafranca del Penedès, queden diversos aspectes a resoldre:

Una vegada més, lamentem que aquestes alternatives s’hagin publicat sense consensuar-les amb els Ajuntaments i les entitats defensores del transport públic.

Finalment, volem deixar clar que considerem molt positiu que s’hagin iniciat les obres de desdoblament d’aquesta línia i que han de posar remei al dèficit cònic que pateix. Però, tal com hem reclamat de manera reiterada, calia haver informat amb molta més antelació i cal que RENFE i el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya posin tots els mitjans necessaris per minimitzar l’impacte de les obres en una línia molt castigada per retards i incidències diverses.

La Garriga, 30 de setembre de 2023

 

Descarrega aquí la nota de premsa[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_media_gallery_carousel image_border_radius=”0px” project_icon_border_width=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” include=”24691,24688,24685,24682,24679,24676,24673″][/vc_column][/vc_row]