Search

L’entitat P(A)T-AP(A)T es fa ressò de la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de suprimir el límit de velocitat de 30 km/h a les escoles durant les nits, diumenges i festius. L’organització argumenta que la velocitat és un factor determinant en la gravetat dels sinistres i en les lesions resultants, i insta a la implementació de mesures que redueixin la velocitat per salvar vides.

El límit de 30 km/h a les zones urbanes és una proposta global promoguda per la Setmana de la ONU per a la Seguretat Viària i l’Organització Mundial de la Salut a través de la campanya #Love30, la qual cosa Barcelona va adoptar de forma pionera el 2020. No obstant això, l’entitat destaca que aquest límit és àmpliament desconegut i poc controlat.

Segons les dades de la DGT, només un 5% dels atropellaments a 30 km/h acaben sent fatals, en comparació amb el 50% a 50 km/h. Això demostra la importància de mantenir i complir amb aquests límits de velocitat.

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la seva intenció d’eliminar el límit de velocitat a les escoles quan els centres educatius estiguin tancats, afirmant que aquesta decisió és basada en el “sentit comú”. L’ajuntament anteriorment havia anunciat la instal·lació de nous radars sancionadors per garantir el compliment dels límits de velocitat, però només es van instal·lar una part d’aquests radars. Ara, es proposa instal·lar els radars restants en un format “pedagògic” sense sancions. La reticència a implementar els radars sancionadors com a eina efectiva per reduir la sinistralitat tindrà conseqüències greus.

Llegeix el comunicat sencer a la pàgina de P(A)T-AP(A)T