Search

El Col·lectiu “Prou cues al bus” de Vilafranca del Penedès ha emès un manifest el 13 de novembre de 2023, destacant les preocupacions dels usuaris del transport públic a la regió de l’Alt Penedès. Entre els problemes assenyalats es troben retards i deficiències constants a la línia R4 de rodalies RENFE, escassetat d’autobusos en hores punta, manca de manteniment dels vehicles, i llargues cues a les estacions, especialment a Maria Cristina. A més, el col·lectiu ha destacat la falta de previsió en l’increment d’usuaris cada inici de curs, els impactes de les obres a la línia R4 de rodalies RENFE, i la insuficiència de mesures per minimitzar els perjudicis als usuaris del transport durant aquestes obres.

Amb això, el col·lectiu exigeix accions urgents per millorar el sistema de transport públic. Les demandes inclouen un pla integral que abordi els problemes estructurals i recentment sorgits, així com millores en Rodalies-RENFE i la implementació de carrils bus-VAO a la B-23. També demanen la construcció d’una estació d’autobusos prop de Maria Cristina, la millora d’horaris i freqüències dels autobusos, i l’aplicació de més supervisió i control per part de les administracions responsables. El col·lectiu destaca la importància de proporcionar als usuaris un transport públic còmode, eficaç, segur, i que afavoreixi un estil de vida saludable i sostenible.

Des de la PTP us animem adherir-vos i a signar el manifest conjunt. Podeu adherir-vos en aquest enllaç: https://www.peticions.cat/prou_cues_al_bus_vilafranca_barcelona

 

Pots descarregar aquí el manifest conjunt.